Sve vesti Svet

Pakao u FarmakoRaju! MODERNA pokrenula tužbu PFIZER-a I BioNTech-a zbog krađe TEHNOLOGIJE pri izradi KOVID vakcina

Pakao u FarmakoRaju! MODERNA pokrenula tužbu PFIZER-a I BioNTech-a zbog krađe TEHNOLOGIJE pri izradi KOVID vakcina

Američka biotehnološka kompanija MODERNA, objavila je u petak da je podnela tužbu protiv farmaceutskih giganata Pfizer-a i BionTech-a zbog kopiranja “revolucionarne tehnologije” pri izradi COVID-19 mRNA-vakcine.

Moderna Smatra da Pfizer i Bion-Tech krši patente koje je Moderna registrovala između 2010. i 2016 godine, koje pokrivaju osnovnu mRNA tehnologiju Moderne, navodi se u saopštenju kompanije.

“Ova revolucionarna tehnologija bila je ključna u stvaranju Modernine mRna COVID-19 vakcine, Spikevax. Pfizer i BionTech su kopirali ovu tehnologiju ovu tehnologiju bez odobrenja Moderne.

Pfizer i BionTech su prvi kreirali i pustili u tržište vakcine protiv COVID-19, ubrzo nakon izbijanja pandemije zahvaljujući ovoj revolucionarnoj tehnologiji.

MARIO I VUJKE! OVO SE NE PROPUŠTA! DVOJAC KOJI JE RASTURIO KORONU U SRBIJI

Ova tehnologija pruža instrukcije ljudskim ćelijama za stvaranje proteina prisutnih u virusu kako bi navikli imuni sistem da ga prepozna i neutrališe.

Vakcije Pfizera, BionTech-a i Moderne su jedne od najčešće korišćenih vakcina u svetu, i time je ova tehnologija najčešće korišćena u borbi protiv Korona virusa. Inače, mRNA tehnologija rezultat je četiri decenije istraživanja uz pomoć kojih su prevaziđene mnoge prepreke.

Ovo je udarna vest, i Nulta Tačka će pomno pratiti slučaj i redovno vas obaveštavati.

I dok krađa patenata nije u redu ali je neizbežna u biznisu kao što je ovaj gde svako želi deo više trilionskog finansijskog kolača, i kompanije bi trebalo da budu zaštićene od krađe intelektualne svojine, postavlja se pitanje koji zakon i sud će zaštititi obične ljude koji su bili ucenjivani na primanje ovih vrsta vakcija koje su dovele do ozbiljnih kontraindikacija?

Da li postoji tako moćan zakon, i toliko moćan sud?

NultaTačka/Euronews