Sve vesti Tehnologija

PANDEMIJA MISTERIOZNO NESTALA SA SVIH PLATFORMI

PANDEMIJA MISTERIOZNO NESTALA SA SVIH PLATFORMI
Pisao Elena Vuk

Digitalna društvena igra “Pandemic” je povučena sa svih platformi, programeri ne navode razlog.

Korisnici Steam-a primetili su da je verzija digitalne društvene igre “Pandemic” povučena iz online prodavnica bez ikakvog objašnjenja izdavača. Igra je također skinuta iz Google i Apple prodavnica aplikacija.

Društvena igra “Pandemic” uklonjena je sa Steam-a 6. januara, a na stranici piše da je uklonjena “na zahtev izdavača”. Čini se da se igra i dalje može igrati za Steam i mobilne korisnike koji su je već preuzeli, međutim, novi igrači ne mogu dobiti igru, niti je igrati.

Ovaj potez je usledeo bez ikakvog upozorenja ili izjave od Asmodee-a, izdavača igre, a igrači se sada pitaju koji su to razlozi zbog kojih je igra povučena. Jedan korisnik Reddit-a je direktno pitao kompaniju i dobio ovaj odgovor.

“Pre svega, želimo da se zahvalimo vama i svim igračima “Pandemic” na vašoj lojalnosti i podršci tokom vremena. Nažalost, aplikaciju “Pandemic” povlačimo iz prodavnica. Naporno smo radili više od 4 godine na ovoj igrici i povlačenje iste iz prodavnica nije bio lak izbor. Ova odluka donešena je teška srca iz mnoštva razloga koje ne možemo otkriti.

Za sada su uklonjeni samo PC, App Store i Google Play. Microsoft verzija će biti skinuta 31. januara 2022., a potom Nintendo Switch do kraja jula 2022..”

Bez jasnog razloga za brisanje, mnogi su počeli da spekulišu zašto je kompanija odlučila da ukloni igru ​​na gotovo svim platformama. Neki korisnici veruju da bi to mogao biti pravni problem s kojim se kompanija bori i da je neka vrsta ugovora o licenci istekla ili je prekršena, dok drugi misle da bi razlog mogao biti unosniji, tvrdeći da Asmodee jednostavno želi obnoviti igru ​​kako bi bila što bolja, profitabilno i uvesti više mikrotransakcija i slično.

U vreme pisanja ovog teksta još uvek nije bilo službene izjave izdavača o uklanjanju “Pandemic”, tako da se može pretpostaviti koji je stvarni razlog.

Možda samo žele da se pandemija završi i ovo je simboličan gest.

Nulta Tačka/RT