Sve vesti Svet

PANIKA DO MAKSIMUMA! SZO NAJAVLJUJE STRAŠNU ZIMU I JOŠ 700 000 ŽRTAVA VIRUSA DO PROLEĆA

Pisao Elena Vuk

Kako sve više zapadnoevropskih zemalja uvodi drakonske, nikada do sada viđene mere zaključavanja kako za nevakcinisane tako i za vakcinisane i kako broj obolelih od kineskog virusa raste uprkos visokoj stopi vakcinacije SZO je došla na ideju da digne paniku do maksimuma kako bi pokušala da opravda poteze svojih partnerskih zemalja.

Kancelarija SZO saopštila da projekcije pokazuju da bi 53 zemlje sveta mogle da se suoče sa još 700.000 preminulih od kovida do proleća.

SZO za Evropu, čije je sedište u Kopenhagenu, takođe je navela očigledan pad u zaštiti od infekcije i blagim oblicima bolesti kod vakcinisanih, i dodala je da bi dodatne doze vakcine protiv covid-a trebalo da bude prioritet za zdravstveno najosetljiviji deo stanovništva.

“Danas, situacija sa covid-om u Evropi i Centralnoj Aziji je vrlo ozbiljna. Preti nam opasna zima, ali ne treba da budemo bez nade, jer svi mi, vlade, zdravstvene vlasti, pojedinci, možemo da preuzmemo odlučne akcije da stabilizujemo pandemiju”, navela je SZO Evropa.

Nulta Tačka/Tanjug