Sve vesti Svet

Papa Franja uklonio krst u toku posete Malti- Umesto Isusovog raspeća stavio bavio se zaštitom ekologije

Papa Franja uklonio krst u toku posete Malti- Umesto Isusovog raspeća stavio bavio se zaštitom ekologije

Papa Franja nije želeo da uznemiri ilegalne migrante na Malti pa je uklonio krst iz scenske postave Umesto toga, Papa je sedeo ispred hiljada praznih plastičnih boca kako bi razgovarao o zaštiti ekologije i migranata.

Organizatori su uklonili Isusovo raspeće sa podijuma odakle je Papa govorio jer papa  navodno nije želeo da uvredi migrante islamske veroispovesti tokom svoje posete Malti.

Umesto toga, reciklirane plastične boce s crvenim mrljama korišćene su za dizajniranje pozadine za papino obraćanje migrantima u Laboratoriju mira John XXIII u Ħal-Faru u subotu, humanitarnoj organizaciji koju vodi levičar franjevački fratar o. Dionysius Mintoff.

“Kada pogledate dublje, videćete da je more napravljeno od recikliranih plastičnih flaša, jer u našem moru ima više plastike nego ribe. A crvene mrlje su prsluci za spašavanje – životi ljudi izgubljenih na moru,” objasnio je umetnički direktor Carlo Schembri .

Schembri, koji je dobio zadatak da dizajnira ključnu pozadinu za papinu posetu Malti, insistirao je da je veran Franjinom glavnom razlogu za posetu ostrvu – da brani migrante i ekologiju.

“Podijum neće biti ukrašen krstom, s obzirom na to da su većina migranata muslimani”, navela je nadbiskupija Malte u članku objavljenom na svojoj web stranici, dodajući da se “očekuje da će papina poseta skrenuti pažnju na brutalnu situaciju Zajednice migranata Malte.”

NultaTačka/TheGatewayPundit