Srbija Sve vesti

PATRIJARH PORFIRIJE: SVAKO PO SAVESTI DA ODLUČI DA LI ĆE SE VAKCINISATI ILI NE

PATRIJARH PORFIRIJE: SVAKO PO SAVESTI DA ODLUČI DA LI ĆE SE VAKCINISATI ILI NE

Patrijarh Porfirije koji važi za poglavara koji odstupa od tradicionalnog pristupa kada je reč o samopromociji i medijskim nastupima, dao intervju za RTS.

On je u razgovoru za javni servis govorio o blokadama i ekološkim protestima kao i opoziciji i vlasti ali je komentarisao i odnos sa Rimokatoličkom crkvom kao i mogući dolazak Pape no iskoristio je priliku da prokomentariše i korona agendu.

Porfirije nije koristio mnogo reči sem što je pružio podršku korumpiranim medicinarima i lekarima koji svesno učestvuju u zločinu protiv čovečnosti ali je ipak na kraju svog izlaganja ocenio da svako ima pravo da donese odluku za sebe, da li želi da se vakciniše ili ne.

– U isto vreme, naravno uz duboku zahvalnost svim ljudima koji rade na polju medicine za njihovu žrtvu i napore koji su uložili, a mnogi su izgubili živote, ne smemo zaboraviti najuzvišeniji dar, a to je dar slobode. Trudim se da čuvam slobode ljudi, treba slušati lekare, razgovarati sa ličnim lekarom, imajući u vidu sve ono što se dešava, tolike žrtve, toliko mrtvih, toliko onih koji su preživeli, ali uz velika stradanja, sva to imajući u vidu, svako po savesti treba da odluči – naglasio poglavar SPC.

Poznat je blagi ili čak nepostojeći stav SPC-a po pitanju oduzimanja osnovnih ljudskih prava kada je reč o kovid tiraniji no ova izjava patrijarha uliva nadu da postoji makar mali deo onoga što nam je Bog dao a to je vera u slobodu.

NultaTačka/RTS