Srbija Sve vesti

PATRIJARH PORFIRIJE uputio saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II

PATRIJARH PORFIRIJE uputio saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II

Postalo je opšte poznato da Patrijarh Porfirije voli kameru i oglašavanja čini se jednako poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića i voli ih toliko da je njegovo poslednje u nizu obraćanje snimljeno kamerama i u produkciji koja snima predizborne spotove SNS-u.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je danas saučešće kralju Čarlsu Trećem povodom smrti njegove majke, britanske kraljice Elizabete Druge.

Kako se navodi u saopštenju SPC, patrijarh Porfirije okarakterisao je kraljicu Elizabetu kao „planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja“ i dodao da je s pravom, kao poglavar Anglikanske crkve nosila titulu „Zaštitnik vere“.

Da li je Patrijarh Porfirije upravo osudio Evroprajd: “Otkazivanje ove manifestacije smatram ispravnim”

„Vaša majka je ceo svoj život posvetila pre svega miru, preko potrebnom svetu kako pre sedam decenija, kada je dostojanstveno ponela krunu Ujedinjenog Kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gde pravednici blaženstvuju“, naveo je patrijarh Porfirije.

„Molimo se Gospodu da dušu usnule kraljice upokoji u mestu svetlom, u mestu cvetnom, u mestu odmora i da je pokaže kao naslednika božanskih dobara u dvorovima pravednih. Neka Gospod Vama, kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog Kraljevstva podari utehu u ovom teškom trenutku“, poručio je patrijarh.

NutlaTačka