Sve vesti Svet

PAY PAL ugasio nalog grupe koja se borila za rad škola u vreme COVID zaključavanja

PAY PAL ugasio nalog grupe koja se borila za rad škola u vreme COVID zaključavanja

UsForThem, grupa roditelja iz UK koja je vodila kampanju da škole ostanu otvorene tokom pandemije, zabranjena je za PayPal zbog „prirode njenih aktivnosti“. Grupa kaže da nakon zabrane nije u mogućnosti da pristupi hiljadama funti donacija.

„Bili smo potpuno zatečeni kada smo saznali da PayPal ukida naše usluge „zbog prirode naših aktivnosti“. Nije dato nikakvo prethodno upozorenje ili smisleno objašnjenje, i uprkos tome što su rekli da možemo da povučemo preostali iznos, ne možemo“, rekla je suosnivač grupe Molly Kingsley za Telegraf.

„UsForThem je uvek bio potpuno transparentan u vezi sa ciljevima organizacije, a naša izjava o misiji nalazi se na istaknutoj stranici naše veb stranice da bi svi mogli da pročitaju. To jasno pokazuje da je naš glavni fokus kampanja da deca imaju prioritet u javnom odlučivanju.

Rusija donela odluku: Oni sa visokim obrazovanjem neće biti mobilisani

„Ako nešto u toj misiji vređa PayPal, zašto ne bi mogli da budu transparentni u vezi sa tim? Za malu volontersku organizaciju, ovo ima značajan uticaj na našu sposobnost da delujemo, kako je verovatno i bilo zamišljeno.

„Izuzetno je teško ne izvući zaključak da je ovo politički motivisano otkazivanje organizacije koja na neki način vređa PayPal“.

Tobi Jang, osnivač Free Speech Union-a, takođe je tvrdio da je PayPal zabranio njegov nalog iz političkih motiva. Nalog Unije za slobodu govora je takođe zabranjen, kao i nalog neprofitne organizacije Gays Against Groomers.

Nulta Tačka/ReclaimTheNet