Sve vesti Svet

PAZITE ŠTA VAM DECA ČITAJU! ROBIN, ČUVENI POMOĆNIK BETMENA U NAJNOVIJEM STRIPU POSTAJE BISEKSUALAC!

U novom broju mesečne antologijske strip serije ,,Betmen: Urbane legende”, slavni Betmenov pomoćnik Robin predstavljen je kao biseksualac.

Šesto izdanje serije, koje je izašlo juče, prikazuje lika Tima Drakea, trećeg lika koji je zauzeo Robinom plaš u istoriji DC Comics-a, da ide na ljubavni sastanak sa muškarcem.

Nakon što mu se ,,upalila sijalica” koja ga je navela da razmišlja o tome da zapravo ne zna ko je i šta želi, Robin posećuje kuću svog starog prijatelja sa kojim je bio na ,,dejtu”.

Ortega je na Twitteru objavila slično mišljenje i napomenula da je serija njezina prva s DC stripovima.

,,Zaista mi je drago što si stigao kući sigurno. Dosta sam razmišljao o onoj večeri… ne znam šta mi je to značilo. Ne još. Ali voleo bih to da shvatim”, pričao je Robin o njihovoj večeri. Njegova ,,simpatija” ga je upitala tada: ,,Želiš sa mnom da izađeš na dejt”. ,,Da… Da, mislim da to želim”, odgovorio mu je Robin.

Ovim je lik iz stripa Betmen, postao deo LGBTQ+ likova u univerzumu DC Comics-a pridružujući se Kate Kanes's Catwoman, Harley Quinn, Poison Ivy, Renee Montoya, Alan Scott and Green Lanternt i nekoliko drugih sporednih likova.

Nakon ovoga pripadnici LGBT zajednice su usplahireno reagovali, dobijajući još jednog ,,heroja” u svojim redovima koji će deci od malih nogu usađivati biseksualne i homoseksualne ideje nastavljajući tako u pravcu njihovih agendi.