Sve vesti Svet

Pentagon: Susreti sa NLO česti- od 2004. zabeleženo 140 susreta

Pentagon: Susreti sa NLO česti- od 2004. zabeleženo 140 susreta

Susreti sa NLO su česti i iznova se dešavaju, rekao je mornarički obaveštajni oficir tokom prvog javnog kongresnog saslušanja vojnih zvaničnika pred Kongresnim obaveštajnim komitetom.

Tokom saslušanja, čelni obaveštajni zvaničnik Pentagona Ronald Moultri istakao je da se rigoroznim analizama može utvrditi poreklo i idenfikovati većina NLO, ali ne svi.

„Svaki objekat sa kojim se susretnemo najverovatnije može da bude izolovan i identifikovan“, rekao je Moultri.

Od 2004. do 2021. godine ukupno je zabeleženo 140 susreta, od kojih je većina identifikovana. Jedanaest slučajeva bili su bliski susreti sa vojnim avionima.

Mali broj incidenata, međutim, i dalje čekaju na objašnjenje. Jedan od takvih desio se 2004. godine kada su se piloti u Pacifiku susreli sa objektom koji se spuštao hiljadama metara pre nego što je stao i lebdeo, preneo je “Independent”.

U još jednom incidentu, koji je prvi put javnosti predstavljen danas, objekat je snimljen kako proleće pored američkog vojnog aviona.

„Postoji mali broj susreta čije karakteristike letova ne možemo da objasnimo sa podacima koji su nam na raspolaganju“, rekao je zamenik direktora mornaričke obaveštajne službe Skot Brej.

Želeći da pojasni da ovi susreti najverovatnije nemaju veze sa vanzemaljcima, Brej je istakao da do sada nije pronađen nikakav organski ili neorganski materijal, kao da nije otkrivena nijedna olupina, prenosi RTS.

NultaTačka/Sputnik