Sve vesti Svet

Peskov jasan: Bez plaćanja nema gasa za Evropu! Nismo humanitarna organizacija

Peskov jasan: Bez plaćanja nema gasa za Evropu! Nismo humanitarna organizacija

Rusija nema nameru da se bavi humanitarnim radom i besplatno obezbeđuje gas Evropi, ako zemlje Evropske unije odbiju da plate gas u rubljama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje američke televizije PBS, da li će Rusija prekinuti izvoz gasa u Evropu ako zemlje EU odbiju da plate u rubljama, Peskov je juče rekao da još nije doneta definitivna odluka o tome, prenosi TAS S.

– Ne znam šta će se desiti kada odbiju ovu mogućnost. Čim budemo doneli konačnu odluku, videćemo šta može da se uradi. Definitivno, nije nam namera da od toga pravimo humanitarne akcije i šaljemo gas besplatno u Zapadnu Evropu – rekao je Peskov.

POČELI PREGOVORI RUSIJE I UKRAJINE U ISTANBULU

– Bez plaćanja, nema gasa – naglasio je portparol Kremlja u intervjuu za američku televiziju, navodi TAS S.

On je na pitanje, koliko je Moskva zabrinuta zbog činjenice da neki od njenih najboljih kupaca za gas, kao što je Nemačka, „okreću leđa Rusiji“, još rekao i da u Kremlju ne bi želeli da se to zaista i dogodi.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 23. marta dao instrukcije da se za isporuke ruskog gasa “neprijateljskim zemljama” počne naplaćivanje u rubljama, navodi TAS S.

NultaTačka/Novosti