Sve vesti Svet

Peskov: Objavićemo ko je režirao događaje u Buči

Peskov: Objavićemo ko je režirao događaje u Buči

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su o provokaciji u Buči, a informacije o njenim organizatorima će biti blagovremeno objavljene, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno da je razgovarano o toj temi. Dobro je poznato i prilično je detaljno i argumentovano objašnjeno da se radi o potpunoj izmišljotini i namerno izrežiranoj nameštaljki“, rekao je Peskov.

On nije želeo da govori o tome koja tačno zemlja stoji iza režiranja te provokacije.

„Informacije će se blagovremeno pojaviti“, rekao je portparol Kremlja.

Ranije je beloruski lider Aleksandar Lukašenko u intervjuu za agenciju AP rekao da su „Britanci stigli iz Lavova, obavili snimanje u Buči i zatim to objavili“.

Ukrajinske vlasti i mediji objavili su video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.

MARIO ZNA i MILAN MARJANOVIĆ- Budite spremni na SVE- Srbija nema zaštitu od HAKERSKIH napada

Nulta Tačka/Sputnik