Sve vesti Svet

PFIZER VEĆ ZAVRŠIO ISPITIVANJE VAKCINE ZA DECU OD 5-11 GODINA DOK SANOFI NAPUŠTA RAZVOJ mRNA VAKCINA

FAJZER DO JESENI PLANIRA DA SE NJIHOVA VAKCINA KORISTI ZA DECU OD 5 DO 11 GODINA! Uveliko ipituju svoje cepivo i na deci od 6 meseci.

Pre nekoliko dana, dok je primao svoju buster dozu Pfizer-a tokom medijskog događaja koji se prenosio uživo, predsednik Bajden je rekao da veruje da će SAD morati da vide više od 97% Amerikanaca potpuno vakcinisanih da bi se vratili u “normalu”. To je samo najnovije politički motivisano menjanje ciljeva iz Bajdenove administracije, jer pokušava da primora što veći broj Amerikanaca (sve, idealno) da prihvate vakcinu.

Pfizer je u utorak dostavio podatke iz svog ispitivanja faze 2/3 za maloletne osobe od 5 do 11 godina za svoju mRNA COVID vakcinu (naziv robne marke: “Comirnaty”) FDA, za koju sumnjamo da će se brzo izjasniti i odobriti lek čak i za mlađe pacijente. Još u maju, Pfizer je završio ispitivanja na 12-15-godišnjacima koja su navodno pokazala da je vakcina “100% efikasna” u sprečavanju ozbiljnog COVID-a za decu u toj starosnoj grupi.

Pfizer je 20. septembra objavio da je vakcina “sigurna i efikasna” za decu od 5 godina.

Nakon vesti o podnošenju dokumenata Pfizer-a, dr. Entoni Fauči rekao je da se nada da će FDA dati vakcini za malu decu “zeleno svetlo” do kraja oktobra.

Dok Pfizer dostavlja ove najnovije rezultate FDA, proizvođač lekova je sinoć objavio da je započeo poslednji korak ispitivanja za profilaktički tretman COVID-a koji je, što se funkcionalnosti tiče, donekle sličan Ivermektinu, za koji su Big Pharma i partneri sve učinili što je u njihovoj moći da ga diskredituju (možda da unovče svoj novi skupi lek).

Jedini lek koji je do sada odobren za lečenje COVID-a je Gilead-ov remdesivir, koji nije naročito efikasan.

U međuvremenu, u vezi sa mRNA vakcinama, Sanofi je u utorak saopštio da je odustao od planova za sopstvenu vakcinu protiv COVID-19 zasnovanu na mRNA jer se plaši da se ne može takmičiti sa vakcinama koje proizvode BioNTech-Pfizer i Moderna.

Odluka o prekidu kliničkog razvoja sopstvene mRNA vakcine dobijene kao deo preuzimanja Translate Bio, doneta je uprkos relativno jakim rezultatima studije I/II faze, koja je pokazala snažnu proizvodnju antitela u očitavanju krvi učesnika, rekao je Rojters.

Umesto toga, Sanofi kaže da će se udružiti sa britanskim gigantom lekova GSK i raditi na alternativnoj vakcini zasnovanoj na “konvencionalnijem” pristupu.

Nulta Tačka/ZeroHedge