Sve vesti Svet

PLENKOVIĆ SE UPLAŠIO: NEĆE BITI OBAVEZNE VAKCINACIJE- MILANOVIĆ ODBIO DA SE SASTANE SA MAKRONOM

Predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da obavezne vakcinacije neće biti u toj zemlji. On je komentarisao i činjenicu da tokom predstojeće posete francuskog predsednika Emanuela Makrona hrvatski predsednik Zoran Milanović neće prisustvovati svečanoj večeri.

„Kod nas obvezne vakcinacije neće biti. Radimo na zdravstvenoj sigurnosti. Zakon će se primenjivati na sve, bez izuzetka“, rekao je Plenković i dodao da će se propisi o kovid potvrdama primenjivati i u kancelariji predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, prenosi Jutarnji list.

„Kancelarija predsednika nije izvan hrvatske države. Može se dogoditi da neko od zaposlenih u kancelariji predsednika kaže da kraj njega sedi osoba koja nema kovid potvrdu i boji se da ga ne zarazi, sanitarni inspektor će doći i pregledati kovid potvrde“, rekao je premijer. Zoran Milanović kritikovao je uvođenje obaveznih kovid potvrda.

Premijer je upitan i o, kako su novinari rekli, „nesporazumu oko organizacije ručka i večere za francusku delegaciju na čelu s Emanuelom Makronom“.

„Milanoviću je ponuđeno da bude domaćin ručka ili večere, on je odbio, ja sam preuzeo organizaciju. Makrona sam pozvao ja. Ja sam domaćin. Imamo mogućnost jednoga ručka i jedne večere. Mi smo ponudili Milanoviću, on je odbio. Mi nudimo, večera ili ručak. Nećete ništa? Ja ću preuzeti na sebe. Tačka. To je njihovo odbijanje. To morate pitati njih. Milanovića morate pitati zašto ne želi da bude domaćin francuskom predsedniku. Taj se dolazak dugo pripremao. Potpisaćemo ugovor o kupovini aviona „Rafal“. Opet ide teza o nesaradnji, međutim mi nudimo, a oni odbijaju“, rekao je Plenković.

Izjava Plenkovića da neće biti obavezne vakcinacije dolazi posle najmasovnih protesta u Hrvatskoj gde su se svi ujedinili, i oni sa kovid propusnicama i nevakcinisani, kako bi zajedno ustali protiv kovid tiranije i sprečili njeno dalje sprovođenje.

Hrvatski premijer je rekao i da su protesti protiv kovid potvrda koji su održani nedavno u Zagrebu „imali politički karakter“, te da učesnici protesta „nastoje da profitiraju na pandemiji i krizi“.

Nulta Tačka/Sputnik