Srbija Sve vesti

POČELA JE SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! ČEKA SE ODLUKA ZA KOVID PROPUSNICE

POČELA JE SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! ČEKA SE ODLUKA ZA KOVID PROPUSNICE

Krizni štab počeo je zasedanje danas u 15 časova u Palati Srbija, a tema je ubrzanje epidemije omikron soja koronavirusa.

Sednica je zakazana nakon što je novi soj omikron doveo do obaranja novih rekorda u broju zaraženih – dostigli smo 13.753 novozaraženih.

Sudeći po najavama zvaničnika, ne očekuju se neke oštrije mere. Jedna od tema biće početak drugog polugodišta. Osnovci u Vojvodini trebalo bi da se vrate u klupe narednog ponedeljka, a u užoj Srbiji 24. januara. Po svemu sudeći, produžetka raspusta neće biti.

AMERIČKI NACIONALNI INSTITUT ZA ALERGIJE I FAUČI OPTUŽENI ZA PROUČAVANJE TRANS MAJMUNA

Ipak, članica Kriznog štaba, virusolog, Tanja Jovanović kaže da bi u aktuelnim okolnostima i epidemiološkoj situaciji đaci trebalo da na nastavu krenu online.

„Moje mišljenje je da uz ovoliki broj zaraženih nastava treba da se odvija od kuće“, navodi Jovanović.

Kako mediji prenose, medicinski deo Kriznog štaba će opet tražiti da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Najverovatnije će biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, dakle neće biti produžen raspust. S tim da bi deca do petog razreda imala kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn.