Sve vesti Svet

POGLEDAJTE! Južna Koreja je vakcinisala skoro 90% stanovništva a juče su oborili sve rekorde obolelih i UMRLIH

POGLEDAJTE! Južna Koreja je vakcinisala skoro 90% stanovništva a juče su oborili sve rekorde obolelih i UMRLIH

Ne samo da ova zemlja ima jednu od najviših stopa vakcinacije na svetu, već je i stanovništvo Južne Koreje jedno od najbusterizovanijih. Ipak, SARS-CoV-2, virus, divlja na rekordnim nivoima što dovodi do rekordnih smrtnih slučajeva.

Američke zdravstvene vlasti savetovale su Amerikance da ne putuju u Južnu Koreju zbog ovog smrtonosnog porasta. Da li Omicron varijanta izbegava antitela izazvana vakcinom? Prošlog meseca vlasti u ovoj zemlji započele su sa davanjem četvrte doze koja čini se ne radi baš ništa dobro.

Nacija, uprkos visokoj stopi vakcinacije, sada doživljava najgori porast od početka pandemije. Sa preko 400.000 slučajeva dnevno na osnovu sedmodnevnog proseka i rekordnih smrtnih slučajeva.

Prema korejskoj vladi , novi slučajevi, hospitalizacije i smrtni slučajevi sada su znatno iznad rekordnih u odnosu na bilo koji period tokom pandemije. Najnovije ozbiljne nevolje započele su u decembru 2021. godine, kada je prvi talas imuniteta na vakcinu oslabio i Koreja je do novembra počela sa ukidanjem strogih ograničenja COVID-19 prema novoj politici pod nazivom „Živeti s COVID-19“.

Do decembra, najveći klaster infekcija bio je u najvećem nacionalnom gradu Seulu, gradu koji ima više od 10 miliona stanovnika .

Nulta Tačka vam donosi izveštaj o porastu broja zaraženih i porastu smrtnih slučajeva u ovoj zemlji. Prema podacima južnokorejske vlade, nacija je zabeležila ukupno 9,3 miliona slučajeva i 12.428 smrtnih slučajeva. Ono što je uznemirujuće je veliki broj slučajeva i smrtnih slučajeva koji se sada dešavaju otkako je otpočeto davanje prve buster i druge buster doze.

Tabela u nastavku prikazuje broj novih slučajeva prema podacima Repozitorijuma podataka COVID-19 Centra za sistemske nauke i inženjerstvo (CSSE) na Univerzitetu Johns Hopkins.

Imajte na umu da su zvanični korejski podaci bili nešto viši tokom prošle nedelje, jer su samo 17. marta zabeležili preko 600.000 slučajeva .

Iz ovoga se jasno vidi da je u Južnoj Koreni famozni Omikron nadjačao vakcinu i to onu koja se najviše davala u ovoj zemlji a to je vakcina proizvođača Pfizer.

Neki od kritičara vakcine protiv COVID-19, poput belgijskog virusologa i bivšeg proizvođača vakcina Geert Vanden Bossche, sugerišu da će nastavak masovne vakcinacije samo potisnuti evolucijski kapacitet šiljastog proteina SARS-Cov-2 dalje od verzije omikrona.

Svetske zdravstvene vlasti odlučile su da nastave sa vakcinacijom i sa dopunskom vakcinom i nakon nakon prve dopunske vakcine. Do februara 2022., Koreja je započela sa davanjem četvrte, buster doze.

VEČERAS UŽIVO! MARIO ZNA OTKRIVA SVE ONO ŠTO NISTE SMELI DA ČUJETE

Naravno, nisu sprovedene studije o uticaju četiri doze bilo koje vakcine protiv COVID-19 na ljude u periodu kraćem od 1,5 godine. Dakle, borba protiv COVID-19 predstavlja eksperiment u stvarnom svetu.

U Južnoj Koreji, sa dve doze vakcina, vakcinisano je čak 87% stanovništva dok je famoznu buster dozu primilo čak 69% stanovništva i uprkos tome juče je zabeleženo nikad veći broj obolelih, 209.000.

NultaTačka