Sve vesti Svet

Pogledajte kako je policija izbacila navijače Zvezde iz dvorane u Kaunasu

Pogledajte kako je policija izbacila navijače Zvezde iz dvorane u Kaunasu

Ne stišava se bura posle poteza košarkaša Crvene zvezde da ne drže zastavu Ukrajine pred meč Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu.

Oglasio se Luka Mitrović, kapiten šampiona Srbije koji ističe i drugu stranu medalje, odnosno konstantne prozivke na račun crveno-belih i razvijenu NATO zastavu.

Međutim, ima ui onih koji se ne slažu sa potezom čelnika Zvezdu, a to je pre svega supruga Arona Vajta, kao i sam Amerikanac.

Navijači srpskog kluba traže da se Vajtu momenmtalno uruči otkaz, a Hrvati likuju i traže izbacivanje Zvezde iz Evrolige.

Meč je protekao u senci dešavanja koji veze nemaju sa košarkom. Crveno-beli su nesrećno izgubili u produžetku, gde su morali da igraju i bez ono malo navijača gostujućeg tima koji su stigli u Kaunas.

Naime, osim što su tokom svih 40 minuta, zatim i u produžetku, navijači domaćeg tima žestoko vređali Zvezdu, fanovi Žalgirisa su tokom dodatnih pet minuta igre i fizički napali navijače srpskog šampiona.

Snimak incidenta na tribinama podelio je poznati litvanski novinar Donatas Urbonas koji je, zanimljivo, pre izvesnog vremena boravio u Srbiji i radio određene intervjue.

– Pred produžetak došlo je do tuče između navijača Žalgirisa i Crvene zvezde. Kako bi izbegli dalje potencijalne sukobe, policija je savetovala navijače Zvezde da napuste tribine. Oni su pristali i bezbedno su sprovedeni do aerodroma, navodi se u zvaničnom saopštenju – napisao je Urbonas.

Nulta Tačka/Novosti