Sve vesti Svet

Pogledajte kako ukrajinski vojnici razgovaraju sa civilima

Pogledajte kako ukrajinski vojnici razgovaraju sa civilima

Na ruskim društvenim mrežama pojavio se snimak „razgovora“ ukrajinskih vojnik sa civilima (takođe Ukrajincima). Od vike do pucanja u noge.

“Na snimku su vojnici izviđačke čete 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u sukobu sa lokalnim (ukrajinskim) stanovništvom.”

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od 25. marta Oružane snage Rusije su izvršile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruskih oružanih snaga je oslobođenje Donbasa. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je 19. aprila najavio početak sledeće faze specijalne operacije. Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, oslobođeni su u DNR.

U LNR, prema podacima Ministarstva odbrane RF, od 25. marta oslobođeno je 93 odsto bivše Luganske oblasti, u čijim granicama je 2014. godine proglašena republika.

MARIO ZNA i MILAN MARJANOVIĆ- Budite spremni na SVE- Srbija nema zaštitu od HAKERSKIH napada

Nulta Tačka/Novosti