Sve vesti Svet

POGLEDAJTE: TALIBANI SA SVOJIM NOVIM ,,IGRAČKAMA”! IGRAJU SE SA AMERIČKIM ,,CRNIM JASTREBIMA”

Snimak Sikorskog UH-60 Black Hawk-a koji kruži društvenim mrežama prikazuje talibanske borce kako taksiraju oko aerodroma Kandahar u Avganistanu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Navodno su talibani zauzeli avganistanske vazduhoplovne snage UH-60 Blackhawk u Kandahar-u. Važno je napomenuti da je prikazano samo taksiranje koje ne podrazumeva i letenje, napisao je u sredu na svom tviteru Jozeph Dempsi, odbrambeni analitičar pri Međunarodnom institutu za strateške studije.

Helikopter američke proizvodnje, kompanije Sikorsky Aircraft, taksirao je oko piste najmanje minut. Nije bilo reči da li je helikopter napuštao tlo. Verovatno talibanima nedostaju piloti.
Od kada su talibani zauzeli državu, Adam Andrzejewski, izvršni direktor “Open the Books”, rekao je da ta teroristička organizacija sada “kontroliše 75.000 vojnih vozila. To je oko 50.000 taktičkih vozila, 20.000 hamera koji kontrolišu oko 1.000 vozila otpornih na mine, pa čak i oko 150 oklopnih transportera “.

“Napravili smo im neverovatne ratne zalihe i sada je sve u rukama talibana”, rekao je Andrzejewski. „Znamo da je prošlog meseca, u julu, u glavni grad Kabul isporučeno sedam novih helikoptera.

Alexandar Mikheev, šef ruskog državnog izvoznika Rosoboronexport-a, rekao je da talibani imaju veliku flotu helikoptera sa više od 100 helikoptera Mi-17 različitih tipova.

Ranije ove nedelje, talibanski borci pokazali su svoje novo naoružanje i opremu američkih specijalnih snaga koji su ostavljeni od strane, za sada nepostojeće, avganistanske vojske.

“Visokotehnološka vojna oprema koju plaćaju američki poreski obveznici pala je u ruke talibana i njihovih terorističkih saveznika”, rečeno je od strane 25 senatora ministru odbrane Lloyd-u Austin-u.

Za sada će talibani verovatno tražiti pilote helikoptera i druge iskusne operatere za avione sa tzv. fiksnim krilima, koje su oteli u poslednjih nekoliko nedelja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/ZeroHedge