Sve vesti Svet

Pogledajte! U zaklučanom Šangaju roboti sprovode zakon: upozoravaju stanovništvo da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

Pogledajte! U zaklučanom Šangaju roboti sprovode zakon: upozoravaju stanovništvo da ne izlaze iz kuća (VIDEO)

Robotizacija je postala svepriustna u zadnjih tri godine kada su korporacije sabrale cenu rada čoveka i cenu rada robota kao i troškove koji su veći kada neki posao obavlja čovek.

Najveće globalne korporacije i kompanije rade i već imaju robotizovane radnike a uz primenu veštačke inteligencije i sve bržem razvoju robotskog mozga realnost je postala i ta da će ukoro kamione voziti veštačka inteligencija ne čovek, da više neće biti šalterskih radnika, već uveliko roboti u SAD-u dostavljaju poštu na kućne adrese i postaju vođe smena u velikim skladištima kao što je npr. u Amazonu.

Za vreme korona histerije u Njujorjku su u policijske jedinice ubačeni K9 roboti iz Boston Dynamics-a koji su patrolirali ulicama Njujorka a na Havajima su isti ovi robotski psi i danas u upotrebi.

Boston Dynamics Robotic Dogs Used By Honolulu Police To Scan Homeless  People For Fevers | WBUR News

U Kini su za vreme Zimskih Olimpijskih igara hranu i kuvali i služili roboti a danas u Kini, preciznije u Šangaju za vreme zaključavanja 25 miliona stanovnika ovog grada ulicama šetaju robotski psi koji preko razglasa upozoravaju građane šta da rade kako bi se sprečilo širenje virusa:

“Merite vašu temperaturu, ne okupljajte se, budite civilizovani, nosite maske, otvarajte redovno prozor”- poručuje robot stanovnicima jedne ulice u Šangaju

NultaTačka