Sve vesti Svet

POGLEDAJTE! Zelenski kao 3D hologram poručio: Ukrajina će predvoditi „globalnu digitalnu revoluciju“

POGLEDAJTE! Zelenski kao 3D hologram poručio: Ukrajina će predvoditi „globalnu digitalnu revoluciju“

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izveo je u četvrtak još jedan trik u odnosima s javnošću kada se digitalno pojavio kao 3D hologram kako bi razgovarao sa nekoliko tehnoloških lidera okupljenih širom Evrope.

Sve u svemu, Zelenski se obratio sedam tehnoloških događaja širom Evrope gde je pozvao čelnike tehnološke industrije da pomognu u finansiranju posleratne rekonstrukcije Ukrajine u zamenu za omogućavanje digitalnog ugovora o lizingu.

Kako prenosi Tech Monitor, korporacijama bi bilo dozvoljeno da „koriste Ukrajinu kao platformu za razvoj novih tehnologija u zamenu za finansijsku i tehnološku podršku“.

„Više nije naučna fantastika da je veštačka inteligencija sada pametna kao ljudi“, rekao je Zelenski okupljenima.

Ukrajinski lider je takođe rekao da je „neuobičajeno da predsednici koriste hologram da bi se obraćali ljudima“, ali se našalio da to nije jedini deo „Ratova zvezda“ koji sprovode u praksi, rekavši: „Pobedićemo i Imperiju“.

Ironično, Zelenski je tokom govora nosio pro-Imperijsku odeću sa majicom „Ratova zvezda“ sa natpisima „Dođi na tamnu stranu“ i „Dominiraj ili umri“.

Slika na majici prikazuje nekoliko aviona iz „Ratova zvezda“ i par mandalorskih lovaca, od kojih jedan stoji na telu astronauta koji nosi šlem ruskog Sovjetskog Saveza.

Nastavljajući, tvrdio je da bi dopuštanje ove tehnološke revolucije na neki način eliminisalo „korupciju“ i stvorilo okruženje u kojem je, „prvi put u ljudskoj istoriji, država 100% udobna za ljude“.

Zelenski je promovisao budućnost u kojoj će Ukrajina usvojiti „digitalnu vladu u kojoj će se pružati sve usluge ljudima i kompanijama“ i da će se pojaviti „100% bezgotovinsko i bezpapirno“ društvo.

Predsednik se založio i za korišćenje veštačke inteligencije u pravosudnom sistemu.

„Naš cilj je da od Ukrajine napravimo najslobodniju digitalnu državu na svetu“, rekao je Zelenski. „Ukrajina je šansa za globalnu digitalnu revoluciju, šansa za svaku tehnološku kompaniju i šansa za svakog vizionara da pokaže svoju vrednost, veštine, tehnologije i ambicije”.

Ukrajina se neće kandidovati za jednu od najslobodnijih država na svetu ako Zelenski bude u stanju da realizuje distopijske želje svojih tehnokratskih gospodara sa Svetskog ekonomskog foruma, u Davosu i drugde.

Nulta Tačka/InfoWars