Sve vesti Svet

Pogrebnici u Australiji imaju velik broj smrtnih slučajeva

Pogrebnici u Australiji imaju velik broj smrtnih slučajeva

Pogrebnici u Australiji doživljavaju veliku potražnju za njihovim uslugama sa ljudima koji umiru u nenormalno velikom broju u „zabrinjavajućem“ trendu koji doktori ne mogu da objasne. Daily Mail Australia ima priču.

Martin Meson, koji je generalni direktor Tribute Funeral Services u zapadnom predgrađu Melburna, Rejvenhol, rekao je da nema nedostatka posla za njega i druge u industriji jer zvanični podaci potvrđuju da Australijanci umiru višom stopom 2022. godine.

„Sada smo stalno zauzeti od prvog ove godine“, rekao je g. Meson za Daily Mail Australia.

„Svakako smo videli povećanje potrebe za našim uslugama kao i mnogi drugi direktori”.

G. Meson je verovao da više radno sposobnih Australijanaca umire, ali nema specifične statistike koje bi to podržale.

„Svakako smo videli jasan pomak nazad na ljude u njihovim 60-im, 50-im, pa čak i kasnim ili srednjim 40-im, pa čak i mlađim“, rekao je on.

G. Meson je otkrio da su ga više puta pitali o povećanju stope smrtnosti, ali nije imao posebno objašnjenje osim da je Covid.

Amerika priznala da su u Ukrajini vršena biološka istraživanja na siromašnim građanima i pacijentima u psihijatrijskim bolnicama

„Prerađena hrana, naš način života, ostajanje do kasno, piće, stres i to je bilo veoma evidentno u poslednjih nekoliko godina“, rekao je gospodin Meson.

„Sve ovo dovodi do smrti, da li je to prerano ili u svoje vreme, ne znam”.

Australijski biro za statistiku (ABS) potvrđuje da Australijanci ove godine umiru brzinom većom od uobičajene. Kada se stope smrtnosti popnu iznad istorijskih proseka, a da se to ne može objasniti starenjem stanovništva, one se nazivaju „prekomerna smrtnost“.

„U 2022. godini zabeležen je višak mortaliteta tokom svih meseci, pri čemu su i broj umrlih i stopa smrtnosti generalno viši od istorijskih proseka“, rekao je portparol ABS-a za Daily Mail Australia.

„U maju je bilo 16.124 smrtnih slučajeva, što je 13,5% više od proseka smrtnih slučajeva koje bismo inače videli u maju (14.202)”.

Kovid je bio značajan deo tih smrtnih slučajeva sa 862 smrti „direktno pripisane virusu u maju“.

Međutim, bilo je i više od očekivanog broja umrlih od demencije, dijabetesa i ishemijskih bolesti srca. Smrtnost od raka se takođe povećala, ali u skladu sa starenjem stanovništva. ABS je rekao da su oni koji su umirali još uvek uglavnom stariji od 75 godina.

Australijsko medicinsko udruženje (AMA) saopštilo je za Dejli mejl Australija da je „zabrinjavajuće“ da se broj smrtnih slučajeva povećava i to odražava ono što se vidi u inostranstvu.

„Videli smo ABS statistiku koja odražava zabrinjavajući trend u drugim zemljama kao što je Velika Britanija“, rekao je predsednik AMA profesor Stiv Robson.

Britanija je zabeležila porast od 10 odsto iznad očekivanog broja smrtnih slučajeva od aprila. Kao glavni uzroci navode se bolesti cirkulacije i dijabetes. Profesor Robson je rekao da nije jasno šta je dovelo do viška smrtnih slučajeva u Australiji.

„Potrebno je neko istraživanje zašto se to dešava“, rekao je on. Međutim, ukazao je na neke „verovatne faktore“ koji bi mogli da budu posledice od Covid perioda izolacije i ograničenja. Glavni verovatni uzrok bio je to što ljudi ili nisu mogli ili su se plašili da odu kod lekara zbog rizika od infekcije.

Slični trendovi su primećeni širom Evrope.

Može li se bilo koji čitalac setiti bilo kojih drugih mogućih uzroka povećane smrtnosti?

Nulta Tačka/InfoWars