Sve vesti Svet

POKRENUTA ISTRAGA NAKON SMRTI 13-GODIŠNJE DEVOJČICE , MAJKA OKRIVLJUJE VAKCINU PFIZER

POKRENUTA ISTRAGA NAKON SMRTI 13-GODIŠNJE DEVOJČICE , MAJKA OKRIVLJUJE VAKCINU PFIZER
Pisao Elena Vuk

Pokrenuta istraga nakon iznenadne smrti, Vanessa Martins Figueiredo (Brazil Ararangua), koja je imala svega 13 godina a kako se navodi, zbog komplikacija nastalih nakoon primanja vakcine proizvođača Pfizer.

Vanesa je primila prvu dozu Pfizer vakcine prošlog novembra. Pet dana kasnije počela je da doživljava povraćanje i paralizu na licu. Tada joj je dijagnostifikovana paraliza lica. Nakon što je dobila terapiju kortikosteroidima (protivupalni lek), njeno stanje se pogoršalo. Hospitalizovana je u Regionalnoj bolnici u Ararangui gde je intubirana.

Zatim ju je 2. januara prebacila Specijalizovana vazduhoplovna spasilačka služba iz Ministarstva zdravlja Santa Katarine u dečju bolnicu Joana de Gusmao u Florijanopolisu. Neki izveštaji kažu da je Vanesa pretrpela ishemijski moždani udar.

Vanesa je preminula u 10:15 u ponedeljak, 1. januara.

Agorasul je izvestio [prevedeno]:

Prema rečima Alis, majke 13-godišnjeg VMF-a, devojčica je počela da povraća i dobila je paralizu lica pet dana nakon uzimanja prve doze vakcine Pfizer, primenjene 9. novembra.

Zatim je odvedena kod lekara, koji joj je dijagnostikovao Belovu paralizu (paralizu na jednoj strani lica), koja može biti uzrokovana virusnim infekcijama ili imunološkim stanjima, u kojima odbrambeni sistem tela na kraju napada samo telo. Posle lečenja kortikosteroidima, simptomi su se pogoršali i devojčica je počela da prikazuje slabost mišića, sporo govori i hoda. Alis je potom potražila negu u regionalnoj bolnici Ararangua.

Portal Agora je pratio slučaj adolescentkinje, koja je, kako je saopšteno iz Uprave za medicinske sestre HRA, primljena u bolničko odeljenje 21. decembra, obavila konsultacije i puštena. 29-og nakon pogoršanja zdravstvenog stanja, ponovo je viđena u bolnici, sa depresijom disanja. Ona je intubirana i prebačena.

Tinejdžerka je u nedelju, 2., prebačena u dečju bolnicu Žoana de Gusmao u Florijanopolisu, gde je, prema rečima njene majke, posle više obavljenih testova otkrivena infekcija u mozgu njene ćerke, ali bez utvrđenog uzroka. „Doktor je rekao da je leče antibioticima, ali da ne uspevaju da smanje temperaturu. Krvni pritisak moje ćerke je počeo da pada. Pokušavali su celu noć, ali tokom jutra njeno stanje se pogoršalo, pa su me pozvali u „salinhu“ i rekli da ništa drugo ne može da se uradi, jer je infekcija pogodila važan deo mozga. U 10.15 mi je preminula ćerka”, rekla je majka, navodeći da njena ćerka nije imala zdravstvenih problema. „Moja ćerka je oduvek bila zdrava i sada je mrtva i niko nije otkrio uzrok“, rekla je Alis.

“Došao sam da upozorim sve majke da mi ćerka umire zbog vakcine. Ona ima 13 godina. Prelepa devojka puna života umire zbog ove bedne vakcine. Ne želim patnju kroz koju prolazim nijednoj majci. Pogledajte dobro ove slike i pogledajte šta je ova sramota ove vakcine učinila mojoj devojci.”

Uprava za epidemiološki nadzor (DIVE/SC) saopštila je da je slučaj u toku istrage.

„Međutim, s obzirom na to da se obaveštenje o bilo kakvom AEFI mora javiti u roku od 30 dana od prijema vakcine, neophodno je pažljivo proceniti ovu informaciju, jer smrt može biti povezana sa drugim uzrocima, a ne nužno sa vakcinom“, zaključuje se u belešci.

Nulta Tačka/TheGatewayPundit