Sve vesti Svet

Policija Kapitola proglasila vanredno stanje zbog konvoja kamiondžija

Policija Kapitola proglasila vanredno stanje zbog konvoja kamiondžija

Policijski odbor Kapitola u nedelju je proglasio vanredno stanje jer se vozači kamiona koji protestuju protiv mera usled COVID-19 okupljaju u oblasti Vašingtona DC, prema izveštajima.

Protesti, koji su počeli u nedelju i usporili saobraćaj izvan glavnog grada, nazvani su „Narodni konvoj“ i mogli bi da potraju nekoliko dana.

Proglašenje vanrednog stanja omogućava policiji da zatraži pomoć od Nacionalne garde, osim što dozvoljava plaćanje troškova hotela i hrane policajcima, navodi Blumberg.

Si-En-En je izvestio da je deklaraciju objavio narednik iz Doma oružja Vilijam Voker.

„Policijski odbor Kapitola izdao je hitnu deklaraciju kako bi osigurao da američka policija Kapitola bude u stanju da deluje i reaguje po potrebi“, napisao je Voker u pismu, savetujući članove Kongresa i njihovo osoblje da krenu alternativnim putem, javnim prevozom do posla ili da razmisle o radu na daljinu, preneo je CNN.

Nedeljni protesti uključivali su kamiondžije koji su se vozili oko Beltway-a više od četiri sata, a očekuje se da će se aktivnost nastaviti i u narednim danima, piše Vašington post.

Invazija slobodnih ljudi! Protest kamiona KONVOJA SLOBODE uskoro će okružiti Vašington

Čelnici policije Kapitola su navodno izrazili zabrinutost zbog toga što bi kamiondžije i druga vozila potencijalno mogli da izazovu zatvaranje raznih puteva i autoputeva i stvaraju situaciju sličnu konvoju slobode koji je zatvorio delove kanadske prestonice Otave zbog sličnih zabrinutosti.

Hil se obratio policiji Kapitola SAD i naredniku za više informacija.

U februaru je oko Kapitola postavljena privremena ograda kao odgovor na izveštaje o konvojima kamiona koji potencijalno stižu u Vašington u znak protesta protiv mera uvedenih usled COVID-19.

Ali od tada, Vašington DC je olabavio ograničenja u vezi sa COVID-19, uključujući ukidanje obaveznog nošenja maski u restoranima, barovima i teretanama od 1. marta.

Na nacionalnom nivou, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti odbacili su svoje smernice o nošenju maski za područja sa relativno niskim širenjem COVID-19, dok su pravni izazovi osujetili veliki deo nastojanja predsednika Bajdena da dobije zeleno svetlo za obaveznu vakcinaciju.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I LUKA MAKSIMOVIĆ – Krimosi su pošteniji od uglađenih političara

Nulta Tačka/TheHill