Sve vesti Svet

Policija Otave preti hapšenjem ljudima koji su donirali gorivo kamiondžijama (VIDEO)

Policija Otave preti hapšenjem ljudima koji su donirali gorivo kamiondžijama (VIDEO)
Pisao Elena Vuk

Policija Otave zapretila je da će uhapsiti svakoga ko bi Konvoju Slobode obezbedio benzin i dizel, nakon što je prvobitno blokirala kamione sa rezervoarima goriva koji su dolazili kao pomoć demonstrantima.

Vlasti su saopštile da će svako ko pruži “materijalnu podršku” demonstrantima biti uhapšen, a će činiti od sinoć u ponoć.

Na pitanje da li je “materijalna podrška” uključivala potrepštine poput hrane i vode, portparol policije je rekao za Fox News da se objava “odnosi na opasne materijale koji predstavljaju javnu sigurnost ili opasnost od požara”.

Ubrzo su se pojavili snimci hapšenja ljudi, a policija oduzima gorivo demonstrantima.

Policija je prethodno zabarikadirala ključne granične prelaze u celom području i zatvorila brojne puteve u pokušaju da zaustavi isporuku kamiona sa rezervoarima punim goriva koji su stigli do konvoja.

Ranije u nedelju, gradonačelnik Jim Watson proglasio je vanredno stanje i potvrdio da demonstranti, čija je primarna aktivnost trubenje, predstavljaju “ozbiljnu opasnost i pretnju sigurnosti stanovnika”.

Vlasti i mediji pokušali su da demonizuju kamiondžije kao potencijalno nasilne ekstremiste, a provokatori čak pokušavaju da izvedu glupe vratolomije u pokušaju da ukaljaju njihovu nameru.

Vlasti još uvek odbijaju isključiti korišćenje vojske protiv demonstranata.

Kamiondžije kažu da neće otići sve dok se ne ukinu donešene obaveze o primoravanju na vakcinaciju protiv Covid-a koji nalažu da se kamiondžije vraćaju u Kanadu iz karantina u SAD nakon što stignu kući.

U međuvremenu, isti levičari koji su se mesecima zaklinjali da će učiniti užasnim život nevakcinisanima, sada plaču zbog trube kamiona.

Nulta Tačka/ZeroHedge