Srbija Sve vesti

Poljoprivrednici poručili Vladi Srbije: Stižu nove blokade

Poljoprivrednici poručili Vladi Srbije: Stižu nove blokade

Jutros u devet istekao je rok da Ministarstvo poljoprivrede da odgovor poljoprivrednicima koji su juče protestovali, a noć proveli ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu. Nešto pre roka, stigao je odgovor kojim poljoprivrednici nisu zadovoljni, s obzirom na to da većina njihovih zahteva nije ispunjena, te su najavili blokadu koja će trajati do daljnjeg.

Poljoprivrednici su na protest izašli nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, te je jedan od zahteva poljoprivrednika bio da otkupna cena tone suncokreta bude najmanje 700 evra sa PDV-om.

Tiodorović u novom intervju najavljuje povratak MASKI i NOVE VAKCINACIJE “koja će ovog puta sigurno spasiti svet” od korone

Tražili su i jeftinije gorivo, a juče su dodali još jedan zahtev – da se ne sankcionišu poljoprivrednici kojima je juče policija pisala kazne. Samo poslednji zahtev je prihvaćen.

Kako su za N1 rekli okupljeni poljoprivrednici, blokada će trajati do daljnjeg, a trenutno razmatraju ponudu iz Ministarstva.

“Blokada će biti održana do daljnjeg zato što su nam opet dali beznačajne uslove, jedino da će se ‘obrisati’ kazne. Ostalo su trivijalnosti koje ja uopšte ne bih komentarisao”, rekao je Radoslav Adamović iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika i dodao da im je “dosta pregovora”.

NultaTačka/Mediji