Sve vesti Svet

Poljski premijer nastavlja sa mržnjom: Putin je gori od Hitlera i Staljina

Poljski premijer nastavlja sa mržnjom: Putin je gori od Hitlera i Staljina

Varšava — “Vladimir Putin je opasniji od Adolfa Hitlera ili Josifa Staljina”, izjavio je poljski premijer, pozivajući na iskorjenjivanje “monstruozne ideologije” Putina nastavljujući politiku čiste mržnje prema Rusiji.

Mateuš Moravjecki je za kanal Telegraf rekao da je Putinov arsenal oružja “smrtonosniji” od Hitlerovog i Staljinovog.

“Monstruozna ideologija Putinovog režima predstavlja smrtonosnu pretnju Evropi i mora biti potpuno iskorenjena”, rekao je Moravjecki.

Ove izjave dolaze nakon što je Avril Haines, direktorka američke Nacionalne obaveštajne službe, rekla senatskom odboru da bi predsednik Rusije mogao u potpunosti da mobilizuje svoju zemlju ili da uvede vanredno stanje, ako oseti da se situacija u ratu okreće protiv njega.

MARIO ZNA i dr ALEKSANDAR LJUBIĆ- Da li mislite da su novi slučajevi HIV-a i HEPATITISA slučajnost?

Šefica američke obaveštajne službe rekla je i da postoje naznake da je Putin želeo da stvori kopneni most između Moskve i proruske otcepljenog regiona Pridnjestrovlje u Moldaviji.

Zabrinjavajuće poruke poljskog premijera dolaze samo dva dana nakon napada na ruskog ambasadora u Varšavi koji je na polaganju cveća povodom 9. maja, Dana Pobede poliven crvenom bojom kao navodni znak protesta protiv vojne operacije u Ukrajini.

NultaTačka