Srbija Sve vesti

PONIŽAVAJUĆE! Srpska policija radi za Kinesku kompaniju?! Legitimišu građane koji priđu Ling-Longu (VIDEO)

PONIŽAVAJUĆE! Srpska policija radi za Kinesku kompaniju?! Legitimišu građane koji priđu Ling-Longu (VIDEO)

Policajac koji “obezbeđuje” Linglong i legitimiše građane koji se približe, a zatim i patrola koja ih prati – ovo je ispred kineske fabrike zatekao mladi građanski aktivista i student Milan Vujić.

Linglongu i Kinezima dozvoljeno je, izgleda, sve. Nakon što su Kinezi sprečavali aktivistu Građanskog preokreta Ivana Živkova da na javnom putu da izjavu holandskoj državnoj televiziji o izgradnji fabrike automobilskih guma Linglong, sada je došlo i do novog incidenta.

Vujić je kako u videu koji je objavio na Tviteru kaže, svratio do Linglonga “da pokaže Kinezima da je ovo Srbija” noseći srpsku zastavu, a onda ga je ispred fabrike zaustavio čovek koji se predstavio kao policajac i zatražio legitimaciju.

– Šta policija radi ispred Linglonga? Koga obezbeđuje? Možete da pridržite zastavu? Ne možete zastavu Srbije da pridržite? Više Kinezi ne obezbeđuju Linglong, sada to radi srpska policija, prijatelji – rekao je Vujić dok je vadio dokumentaciju.

Inspektor u civilu je zatim proveravao podatke i nije dozvolio približavanje fabrici. Ali ovo nije kraj provera, jer je mladiće na putu ka Zrenjaninu zaustavila patrola kojoj su “ovo javili”.

– Nama su javili da vas zaustavimo. Završili smo za sada. Ne znam šta je razlog, pojma nemam – rekao je policajac nakon što su ga momci upitali da li su uradili nešto loše i zašto su zaustavljeni.

No, ni ovo nije kraj praćenja, jer kako tvrdi Vujić kada su stigli do centra gde su želeli da popiju kafu, shvatili su da ih prati isti onaj inspektor koji ih je prethodno legitimisao kod Linglonga.

– Bio je uporan do te mere da se sakrivao iza automobila, prošao kroz crveno, ali kad je shvatio da smo ga primetili odustao je, bar se nadam – napisao je mladi aktivista