Sve vesti Svet

Popularni crtani film Pepa Prase od sada u svojim epizodama ima LEZBEJSKI roditeljski par

Popularni crtani film Pepa Prase od sada u svojim epizodama ima LEZBEJSKI roditeljski par

Epizoda je usledila nakon što su hiljade ljudi potpisale peticiju tražeći istopolnu porodicu u popularnoj crtanoj seriji
U emisiji Peppa Pig predstavljen je lezbejski par.

Popularna animirana dečja TV emisija Pepa Prase predstavila je svoj prvi lezbejski par. U novoj epizodi koja je emitovana na Kanalu 5 u utorak, Polarni medved Peni, koji crta svoje roditelje, otkriva Pepi da ima „dve mame“.

Oba “roditelja” se vide kako nose haljine, dok uživaju u porodičnoj večeri kod kuće sa svojom ćerkom.

„Živim sa svojom i drugom mamom. Jedna mama je doktor, a jedna kuva špagete. Volim špagete“, kaže Peni.

„Mnogi od onih koji gledaju emisiju imaće dve mame ili dva tate i mnogo će značiti da njihova iskustva budu predstavljena u tako kultnom dečijem programu“, rekao je portparol organizacije Robi de Santos, a citiraju britanski mediji.

Emitovanje ove “značajne epizode” ​​usledilo je nakon što je peticija kojom se zahteva uvođenje istopolne roditeljske porodice u crtać dobila skoro 24.000 potpisa.

Autori peticije su upozorili da ukoliko se njihov zahtev ne ispuni, „ deca istopolnih roditelja mogu da se osećaju otuđenim od Pepe praseta “, dok bi druga deca „mogla da ih maltretiraju, jednostavno zbog neznanja“.

Na društvenim mrežama, Penine ‘mame’ izazvale su pomešanu reakciju, pri čemu su neki korisnici pozdravili kreatore emisije što ne ograničavaju dečiji ” pogled na život “, a drugi kažu da neće dozvoliti svojoj deci da više gledaju emisiju.

Jedna osoba je otišla dalje izražavajući zabrinutost da su novi likovi serije „ potpuno beli “, dodajući: „Gde je interseksualnost?“

Popularnu crtanu seriju kreirao je britanski studio za animaciju Astlei Baker Davies, a prati život Pepe, zajedno sa njegovim prijateljima i porodicom. Serija je prvi put emitovana 2004. godine i od tada je emitovana u preko 180 zemalja.

NultaTačka