Srbija Sve vesti

Pored Radovanovića i Šekler “zabrinut” zbog MAJMUNSKIH BOGINJA i Evroprajda u Beogradu

Pored Radovanovića i Šekler "zabrinut" zbog MAJMUNSKIH BOGINJA i Evroprajda u Beogradu

Posle upozorenja Zorana Radovanovića da bi država trebalo da bude ozbiljno zabrinuta zbog održavanja Evroprajda jer širenje majmunskih boginja pogađa pripadnike gej populacije, svoju zabrinutost je izneo i Milanko Šekler. On je istakao da bi SZO u Srbiji trebalo da iznese stav o rizicima održavanja Evroprajda u Beogradu zbog majmunskih boginja, bolesti koja se dominantno širi seksualnim putem među muškarcima. Dok epidemiolog Zoran Radovanović upozorava da je održavanje te manifestacije u ovim okolnostima potencijalna epidemiološka bomba.

“Ta bolest može da se prenese i preko kreveta, čaršava, ćebića i posteljine, što znači da se stvara određeni rizik i za osoblje koje bude radilo po hotelima”, rekao je Šekler.

Kao dodatni rizik naveo je to da su hotelski vešeraji smešteni u podrumske prostorije.

“Šta ako čitave nedelje, desetinu dana, neko bude menjao tu posteljinu i spuštao u taj vešeraj i šta ako se tamo zaraze domaći pacovi”, upitao je Šekler.
Upitao je i “da li je normalno” na ovaj način organizovati veliki broj ljudi i stvoriti rizik po njih.

Radovanović iz “Ujedinjeni protiv kovida”: Prajd epidemiološka bomba

“Ja ne bih voleo da Beograd ostane zapamćen kao grad koji je napravio eskalaciju slučajeva majmunskih boginja i čitavu eksploziju u Evropi”, kaže Šekler.

Šekler i Radovanović su bili među najglasnijima kada je u pitanju bio kovid i zalagali su se za uvođenje najstrožih mera. Mnoge mere su primenjene i to na celu populaciju iako neke od njih nisu imale naučno opravdanje. Sada apeluju na opasnost od održavanja Evroprajda jer se majmunske boginje šire među gej populacijom. Za razliku od prošlog apela, nadamo se da će ih vlast ovaj put poslušati.

Nulta Tačka/Sputnik