Srbija Sve vesti

Porfirije ponovo sa Vučićem- Pričali o Briselu ali ni reči o Evro Prajdu

Porfirije ponovo sa Vučićem- Pričali o Briselu ali ni reči o Evro Prajdu

Čini se da patrijarh Porfirije i dalje izbegava da iznese stav o održavanju Evro Prajda ali svakako ne propušta priliku da se druži sa Aleksandrom Vučićem ali i kamera ga “voli”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom Porfirijem i episkopom bačkim Irinejem o susretima koje je imao u Briselu, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

„Zajednički smo izrazili nadu da ćemo kao država i narod imati snage da odolimo svim pritiscima, sačuvamo srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji, kao i srpsku državnost“, napisao je Vučić na Instagramu.

Portugalija: Trodnevne mere zabrane odlaska u šumu, rad na njivama samo do 11 časova

Vučić je u Briselu boravio 17. i 18. avgusta gde se prvo sastao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a zatim i sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, u prisustvu visokog predstavnika za evropsku spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije je tokom današnjeg obraćanja naciji iz Palate Srbija kazao da sve je sve što je srpska delegacija predložila u Briselu Kurti odbio. Razgovori dve strane, pod pokroviteljstvom EU, nisu okončani dogovorom, što je potvrdio i Borelj u četvrtak popodne.

Nulta Tačka/Mediji