Sve vesti Svet

PORODICA SA FLORIDE SE BORI NA SUDU ZA IVERMEKTIN

PORODICA SA FLORIDE SE BORI NA SUDU ZA IVERMEKTIN

Prvi okružni apelacioni sud Floride ubrzao je proces za odlučivanje o tužbi koju je podnela porodica pacijenta koji ima COVID-19 i na respiratoru je u bolnici u Džeksonvilu.

Advokati Klinike Mejo na Floridi imali su rok do 10.00 časova 13. januara da odgovore na žalbu porodice 70-godišnjeg Danijela Pizana.

Tada će advokati porodice imati rok do 14. januara da podnesu dodatne argumente. Tada može biti imenovano tročlano veće sudija koje će odlučivati u predmetu.

Klinika Mejo je saopštila da Pizano, koji je na respiratoru 22 dana, ima male šanse da preživi.

Ali spoljni lekar, koji nije povezan sa klinikom Mejo, svedočio je na hitnom saslušanju 30. decembra da još uvek postoje dobre šanse da se on spase – iako nema vremena za odlaganje, rekao je lekar.

U očajničkom pokušaju da spase svoju voljenu osobu, porodica Pizano je molila kliniku Mejo da isproba protokol koji naširoko koriste nezavisni lekari širom zemlje i koji je razvila grupa Front Line COVID-19 Critical Care Alliance.

Zvaničnici klinike Mejo su to odbili, a advokati su se energično borili za želje porodice na sudu.

Klaudija Pizano, 51-godišnja žena Danijela Pizana i njihov sin Kris, imaju punomoćje i zakonski imaju pravo da traže tretman po svom izboru, tvrdili su njihovi advokati. Ali stanje Danijela Pizana brzo se pogoršava i vreme mu ponestaje, kažu oni.

Porodični lekar od poverenja, dr Eduardo Balbona iz Džeksonvila, svedočio je da bolnica mora brzo da dozvoli lečenje — ivermektinom i drugim lekovima i suplementima — da bi pomogla desetinama pacijenata kritično obolelih od COVID-19 da se oporave.

Biti na respiratoru šteti Pizanu i drugim pacijentima koji se bore protiv COVID-19, svedoči Balbona.

Nakon što je razmotrila svedočenje na trosatnom saslušanju, sudija Marianne Aho, iz Četvrtog sudskog okruga Floride, odbacila je molbu porodice da primora lekare klinike Mejo da se povuku i puste Balbonu da leči njihovu voljenu osobu na samrti.

Aho je napisala: „Pravo pojedinca na privatnost je pravo na samoopredeljenje, pravo da prihvati ili odbije. Nije pravo zahtevati poseban tretman. Nije pravo zameniti nečiji sud o tome koje tretmane drugi moraju učiniti dostupnim. Ne postoji pravo, ustavno ili drugačije, pacijenta da zameni nečiju procenu medicinskog profesionalca”.

Porodica se ne slaže rekavši da im Povelja o pravima pacijenata na Floridi daje pravo da biraju između opcija lečenja i da su ponudili da oslobode kliniku Mejo svake odgovornosti u skladu sa tom brigom. Uložili su žalbu 9. januara.

Nakon što klinika Mejo dostavi odgovor 13. januara, advokati porodice će imati rok do 15 časova. 14. januara da dopune svoje argumente.

U međuvremenu, 12. januara Danijel Pizano ostao je u komi izazvanoj lekovima, na respiratoru i šestog dana na dijalizi zbog bubrega koji su otkazali.

Doktori koji prate njegovo stanje preko internet portala kažu da njegov laboratorijski nalaz ukazuje na unutrašnje krvarenje, kaže advokat Nik Vitni iz advokatske firme AndersonGlenn u Džeksonvilu.

Danima su Kris i Klaudija Pizano molili kliniku Mejo da uradi CT skeniranje kako bi se identifikovao uzrok krvarenja.

DANSKE NOVINE SE IZVINJAVAJU ZBOG POGREŠNOG IZVEŠTAVANJA ZA VREME COVID HISTERIJE

„Mejo je odbila, rekavši da CT skeniranje nije medicinski prikladno“, kaže Vitni.

Zvaničnici klinike Mejo nisu odgovorili na zahteve za komentar. Advokati bolnice tražili su da se njihovi podnesci u ovom slučaju zapečate od javnosti, navodeći zabrinutost za privatnost.

Želja porodice da pronađe bolnicu koja može da primi Danijela Pizana dovela je samo do ćorsokaka, rekla je Vitni.

Ipak, Pizanovi se nadaju da će nastaviti da prikupljaju novac putem donacija kako bi nastavili svoju pravnu borbu i da će moći da plate 40.000 do 50.000 dolara za vazdušni ambulantni prevoz.

Do 12. januara, 142 donatora dala su više od 28.000 dolara za ovaj cilj.

Otkako su vesti o slučaju počele da se šire, druge porodice koje se suočavaju sa sličnom nesrećom obratile su se Vitni i Džefu Čajldersu iz Childers Law-a u Gejnsvilu, još jednog advokata pravnog tima Pizana.

A 12. januara, pacijent se vozio iz Čikaga na Floridu da se sastane sa Balbonom.

SOTONA ZA ŠKOLARCE! U OSNOVNOJ ŠKOLI U AMERICI SATANISTIČKI KLUB ORGANIZUJE PREDAVANJA ZA DECU

Vitni je rekla da pacijentima nije lako da pronađu doktora poput Balbone koji je spreman da iskorači i napravi alternativni plan lečenja za pacijenta hospitalizovanog sa COVID-19. I to je prvi korak, rekao je onima koji su ga kontaktirali.

Porodice koje očajnički traže pomoć kažu da ne znaju gde i kome da se obrate, rekao je on.

Kada zatraže pomoć preko nezavisnih lekara, rečeno im je da ta osoba ne može da preuzme više slučajeva, dodao je on.

“Usko grlo je, po mom mišljenju, to što su lekari koji su voljni da to urade preopterećeni”, rekla je Vitni. “Postoji potreba da lekari intenzivne nege istupe i kažu da su voljni da leče ivermektinom”.

Američka uprava za hranu i lekove objavila je striktna upozorenja protiv upotrebe ivermektina za lečenje COVID-19.

Objavljeno je više od 90 recenziranih studija, za koje pristalice kažu da pokazuju efikasnost leka u lečenju pacijenata koji pate od COVID-19.

Deo frustracije sa kojom se porodice suočavaju kada traže alternativne tretmane za COVID-19 okružuje Zakon o pravu na pokušaj koji je potpisan 30. maja 2018.

On daje pacijentima pristup nekim neodobrenim tretmanima, ako su im dijagnostikovane bolesti ili stanja opasne po život, ako su isprobali sve odobrene opcije lečenja i nisu u mogućnosti da učestvuju u kliničkom ispitivanju da bi pristupili određenim neodobrenim tretmanima, prema FDA.

Ali ivermektin i drugi lekovi koji se koriste kao deo FLCCC protokola za lečenje COVID-19 su već odobreni od strane FDA za neke upotrebe, tako da se ne kvalifikuju za upotrebu prema Zakonu o pravu na pokušaj.

„Pravo na pokušaj se odnosi samo na eksperimentalne lekove“, kaže Čajlders. „Ne piše ništa o lekovima koje je odobrila FDA kao što su fluvoksamin, ivermektin ili hidroksihlorokin”.

Klinika Mejo je neprofitni američki akademski medicinski centar koji zapošljava više od 4.500 lekara i naučnika i 58.400 drugih članova osoblja širom kampusa na Floridi, u Minesoti i Arizoni.

NE PROPUSTITE, NAJNOVIJI VIDEO IZ BUNKERA! MARIO ZNA I BORIS MALAGURSKI

Nulta Tačka/ZeroHedge