Sve vesti Svet

Posade samo dva ruska tenka eliminisale skoro 200 ukrajinskih neonacista

Posade samo dva ruska tenka eliminisale skoro 200 ujrakinskih neonacista

Posade dva ruska tenka junački su uništile skoro 200 ukrajinskih neonacista, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Ruski vojnici i oficiri pokazuju hrabrost, smelost i junaštvo tokom specijalne vojne operacije. Posada jednog od ruskih tenkova pod komandom starijeg vodnika Nimčenka u roku od 40 minuta je preciznom vatrom uništila devet jedinica oklopne tehnike (šest tenkova i tri BTR-80), kao i preko 90 nacionalista “, rekao je Konašenkov.

SRAMOTNO! Telekom i SBB ukinuli RT?!

Prema njegovim rečima, druga tenkovska posada pod komandom komandanta tenkovske čete potporučnika Starostina, odbijajući napad značajno nadmoćnijih protivničkih snaga, „uništila je osam jedinica oklopne tehnike (BTR 80) i preko 100 nacionalista“.

„Tokom borbe ruski tank je napadnut iz američkog protivtenkovskog raketnog sistema ‘Džavelin’. Posada je doživela kontuziju, ali nije odustala od borbe. Kada su se uverili da je tehnika ispravna, preciznom vatrom su uništena dva protivnička tenka“, pojasnio je Konašenkov.

Ukrajinski nacionalisti sprečavaju civile da odu na bezbedno

Ukrajinski nacionalisti sprečavaju civile i strance da izađu iz Kijeva, Harkova i Marijupolja humanitarnim koridorima, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje dobranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

„Prema dostupnim informacijama, nacionalisti sprečavaju izlazak civila, uključujući i strane građane, prvenstveno iz blokiranih naseljenih mesta. Imamo pouzdane informacije pre svega za Kijev, Harkov i Marijupolj, kao i niz drugih naseljenih mesta“, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, nacionalisti se pokrivaju civilnim stanovništvom kao živim štitom, provocirajući primenu oružja protiv nevinih ljudi.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I VLADIMIR ČIČAREVIĆ! OVO SE NE PROPUŠTA

„Niti smo to radili, niti ćemo“, rekao je general.

Kako je saopštio je šef Nacionalnog centra za odbranu Mihail Mizincev, u Rusiju je sa teritorije Ukrajine evakuisano više od 140.000 ljudi, među kojima je i više od 39.000 dece.

Prema njegovim rečima, organizovana je evakuacija civila i stranih državljana. U tom cilju, u ruskim subjektima su organizovani međuresorni operativni štabovi i odgovarajuće grupe su raspoređene po aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

NultaTačka/Sputnik