Sve vesti Svet

POSLE ,,BUSTER” DOZE 14 IZRAELACA DOBILO COVID A NEKI OD NJIH SU ČAK HOSPITALIZOVANI

Pisao Elena Vuk

Izraelsko stanovništvo je u poslednje vreme, postalo prepoznatljivo kao globalno “zamorče”, jer je to prva zemlja koja je uvela treću dozu vakcine za starije od 60 i više godina. Ta odluka je bila doneta tek krajem jula, a prvi podaci već stižu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Smatra se da je Izrael na vrhu liste po broju vakcinisanih protiv Covid-a, a 5,3 miliona njegovih građana je vakcinisano sa obe doze, a pre nekoliko nedelja naslovi iz medija su izjavljivali da je dostigao “imunitet krda”, a sada su naslovi ustupili mesto izveštajima o alarmantno brzom porast novih slučajeva.

I sada se čini da čak i toliko hvaljeni booster(treća doza) protiv COVID-a nije mogao da ih zaštititi: “Podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je 14 Izraelaca zaraženo COVID-19 nedelju dana nakon primljene treće doze, prenose vesti Kanala 12,” The Times Izraela pisao je o tome u nedelju.

NAJGLEDANIJA EMISIJA UŽIVO! VEČERAS OD 20h SA MARIO ZNA!

Izraelski mediji već su tokom vikenda izveštavali da su “ozbiljni slučajevi” dostigli vrhunac od četiri meseca, a hospitalizovano je više od 324 pacijenata, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Tek pre nešto više od nedelju dana stariji Izraelci počeli su sa primanjem treće injekcije, pa su “rani rezultati” i zapažanja tek sada počela da pristižu i ne izgleda baš dobro. The Times of Israel nastavlja u svom najnovijem izveštaju:

Mreža kaže da je 11 zaraženih starijih od 60 godina, od kojih su dve osobe sada hospitalizovane, dok su ostale tri dobile treću dozu jer su imunokompromitovane.

Ako se potvrde u većim uzorcima, brojke bi mogle dovesti u sumnju efikasnost dopunske doze, koje je Izrael počeo primenjivati pre nego što su to odobrila velika zdravstvena tela u svetu.

Kanal 12 je primetio da su potvrđene nove infekcije otkrivene na osnovu testova obavljenih nedelju dana nakon što je grupa primila treću injekciju. Tri od gore navedenih opisana su kao “mlađi pacijenti”.

Do toga dolazi kad su CDC i FDA započeli rasprave o napredovanju sa ponudom dopunskih doza u SAD-u, verovatno već u septembru, prema nekim izveštajima.

Jerusalem Post naknadno je objavio dodatne detalje o novim slučajevima “post booster jab“:

Od 422.326 Izraelaca koji su do sada primili treću dozu Pfizer-ove vakcine protiv koronavirusa, 14 ih je do sada navodno obolelo, testovi su obavljeni jednu nedelju nakon injekcije, izvestio je N12 u nedelju uveče.

Od 14 potvrđenih slučajeva, 11 je starije od 60 godina, a 3 su mlađi pacijenti koji su u većem riziku zbog imunosupresivnih bolesti. Dvoje je do sada hospitalizovano.

Dakle, sada bi čak i treća dopunska vakcina mogla biti nemoćna kod varijante Delta(a bez sumnje je da će ga druge/nove varijante slediti).

Bez obzira na to, Anthony Fauci je već počeo sa reklamiranjem treće doze “razumno uskoro”, po najgledanijim emisijama nedeljom uveče.

“Moramo ih gledati u drugačijem svetlu”, rekao je Fauci o dodatnim dozama na CNN-ovoj “Fareed Zakaria GPS” u nedelju, prema Bloomberg-u. “Sigurno bismo trebali dati dopunske doze tim ljudim pre nego što povećamo opštu populaciju koja je vakcinisana, i uskoro bismo to trebali, razumno, učiniti. ”

Započeo je napominjući da će booster doza prvo biti dostupna imunokompromitovanim i starijim osobama (baš kao i u Izraelu). “Čim vide da se trajnost zaštite smanjuje, videće te preporuku da se te osobe vakcinišu”, dodao je Fauci.

U međuvremenu je USA Today napisao: “Neki ljudi već uzimaju stvar u svoje ruke, odlučujući da dobiju dodatne doze, ili drugu ili treću injekciju, zavisno o tome koju su vakcinu primili prvi put. Jedan doktor je na Twitter-u spomenuo ovaj fenomen kao “pojačavačka manija.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge