Sve vesti Svet

Posle sramnog sportskog udara na Rusiju EA uklonio ruske timove iz FIFA22 i NHL22 video igara

Posle sramnog sportskog udara na Rusiju EA uklonio ruske timove iz FIFA22 i NHL22 video igara

Posle sramnog sportskog udara na Rusiju i poznati izdavač igara Electronic Arts će ukloniti reprezentaciju Rusije i sve druge ruske timove iz Fife 22 i povezanih igara, saopštio je.

Kompanija je tvitovala da su to učinili kako bi se ”solidarisali sa ukrajinskim narodom”. Ovakva odluka dolazi samo par dana nakon što su FIFA i UEFA saopštile ruskoj nacionalnoj reprezentaciji da će im biti zabranjen pristup svim takmičenjima. Ista sudbina nije zaobišla ni fudbalske klubove.

Iznenadna nemogućnost da odaberete da igrate kao vaša zemlja ili vaš omiljeni klub će suštinski promeniti iskustvo koje mnogi ruski igrači mogu imati sa igrom koju vole. Da napomenemo, radi se o igri koju su već platili.

Fašizam 3.0! Ruskim mačkama zabranjeno učešće na međunarodnim izložbama

Electronic Arts je takođe napravio sličan potez sa svojom franšizom za hokej na ledu – NHL, gde su obrisali sve ruske i beloruske timove.

Ovo nije prva ovakva odluka koja će imati uticaj na industriju video igara, pošto su BLAST i ESL, vodeći organizatori esports turnira takođe zabranili učešće ruskim ekipama i organizacijama.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA i VLADIMIR ČIČAREVIĆ- Sada je sve jasno- Srbija je jedna ogromna KINESKA laboratorija

Nulta Tačka/B92