Sve vesti Svet

Postoje najmanje tri biološke laboratorije na teritoriji regionalnog urbanog centra Zaporožja

Postoje najmanje tri biološke laboratorije na teritoriji regionalnog urbanog centra Zaporožja

MOSKVA – Postoje najmanje tri biološke laboratorije na teritoriji regionalnog urbanog centra Zaporožja koji je pod kontrolom ukrajinske vojske i svi ovi objekti su dobro čuvani, upozorio je danas član glavnog veća vojno-civilne uprave Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Rogov je rekao da su u tim objektima ranije sprovedene mere evakuacije tokom kojih su eksperti sa Zapada napustili grad.

“Znamo da se mere evakuacije tamo sprovode od početka specijalne vojne operacije. Njihovo osoblje – građani nekih zapadnih zemalja, najviše iz Sjedinjenih Američkih Država, otišli su i odneli velike količine opreme. Obezbeđenje nije povučeno”, rekao je Rogov za Tas s.

U dokumentu u koji izveštač ruske agencije imao uvid stoji da su po naređenju kabineta predsednika Volodimira Zelenskog ljudi iz Glavnog arhiva ukrajinskog Ministarstva odbrane hitno uništili personalne dosijee ukrajinskog istraživačkog i vojnog osoblja, kao i predstavnika američkih vojnih bioloških laboratorija.

U tom dokumentu piše da je Glavni vojni arhiv u skladu

Sa uputstvima dobijenim iz predsedničkog kabineta zadužen da hitno ukloni personalna dosijea vojnih lica, eksperata i drugih zaposlenih u ukrajinskom Centru za javno zdravlje, Institutu za kugu Mečnikov i Institutu Žitomirskog laboratorijskog centra za transport, koji su sarađivali i radili zajedno sa predstavnicima američkih vojnih bioloških laboratorija Metabiota i Batele.

Prethodno je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov upozorio da su tokom rata u Ukrajini ruske snage došle do dokaza koji potvrđuju da je po nalogu režima u Kijevu izvršeno “hitno čišćenje tragova vojno-biološkog programa, sprovođenog u Ukrajini koji finansira ministarstvo odbrane SAD”.

Prema rečima Konašenkova, osoblje ovih ukrajinskih laboratorija koje, kako tvrdi, vodi Pentagon potvrdili su da je 24. februara izdato naređenje za hitno odlaganje veoma opasnih patogena i to kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti.

JESTIVI CRVI stižu u Srbiju- Ješćemo ih i bićemo SREĆNI?!

Nulta Tačka/Tanjug