Sve vesti Svet

POTPUNO NEHUMANO: OSOBLJE JEDNE BOLNICE U TEKSASU STAVILO JE PLASTIČNU KESU PREKO GLAVE TINEJDŽERKE

U izveštaju Odessa Accountability Project-a tvrdi se da je 17-godišnja pacijentkinja koja boluje od COVID-a sa poteškoćama sa disanjem došla u bolnicu u Teksasu, da bi joj osoblje stavilo plastičnu kesu na glavu nakon što je skinula masku sa lica.

Fotografija ove tinejdžerke objavljena je na Facebook-u, prikazuje mladu ženu sa kesom na glavi, na kojoj su reči “za opremu”. Na sebi ima i zaštitnu masku.

Ne morate biti doktor da biste znali opasnosti stavljanja plastičnih kesa preko glave, posebno ako oni već imaju poteškoće sa disanjem.

Mladu devojku je osoblje “ponizilo i dehumanizovalo” jer je skinula masku sa lica.

“Majka devojčice rekla je da se njena ćerka požalila da ne može da diše, skinula je masku ali su joj rekli da je ponovo stavi”, stoji u objavi.

“Plastična kesa je bila na njenoj glavi otprilike 30 minuta i rečeno joj je da sačuva kesu za buduću upotrebu u bolnici.”

Na ovaj post su većinom svi odreagovali sa užasavanjem.

“Da je to moje dete ili unuka, otpratio bih je iz bolnice nakon što bi im rekao gde da stave tu kesu”, neko je prokomentarisao.

“Ne mogu verovati da su joj to učinili”, drugi komentar.

“Ne verujem u većinu medicinskih tužbi, ali u ovom slučaju definitivno bih razgovarao sa advokatom”, još jedan od komentara.

Nulta Tačka/InfoWars

O uredniku

Elena Čakar