Sve vesti Svet

POZNATI BORAC PROTIV VAKCINA SE PRODAO! JOŠ GORE OD TOGA PRIMIO JE MITO OD 10.000 NOVČANICA IZ MONOPOLA A DA TO NIJE ZNAO (VIDEO)

Borca protiv vakcine Piersa Corbyn-a kamerom je snimilo par šaljivdžija, kako prihvata ono za šta je očigledno shvatio da je mito od AstraZeneca-e da svoju kritiku prebaci sa njihove vakcine na vakcine Pfizer i Moderna.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Piers Corbyn postao je redovni učesnik na skupovima protiv zaključavanja u Londonu tokom prošle godine, u više navrata je hapšen zbog kršenja pravila oko nošenja maski i drugih ograničenja vezanih za Covid. On je uporedio masovnu inokulaciju sa holokaustom i protestovao je ispred centara za vakcinaciju kako bi odvratio ljude da uđu.

Međutim, očigledno nije iznad uzimanja hladne, čvrste gotovine od kompanija koje stoje iza vakcinacije. YouTube-ove šaljivdžije Josh Pieters i Archie Manners nedavno su se predstavili kao akcionari AstraZeneca-e i zakazali sastanak sa Corbyn-om na modernom londonskom Trgu Sloane. Tamo su glumili interesovanje za Corbyn-ova gledišta i ponudili mu finansijsku podršku – sve dok je kritikuje vakcine Pfizer-a i Moderna-e umesto AstraZeneca-e.

Da bi legalno snimili podvalu, par je zapravo investirao u AstraZeneca-u, kupujući udeo u kompaniji za vakcine.

Corbyn je ponudu za gotovinu nazvao „briljantnom“ i prihvatio je, ali je rekao da će to učiniti „sve dok je mogu prihvatiti bez insistiranja na bilo kakvim promenama politike ili bilo čemu što radim“.

Manners je rekao Corbyn-u da “ne traže promenu politike ili bilo šta drugo, ali ako se išta može učiniti da se malo usredsredi na Pfizer ili Moderna-u … to bi bila korisna stvar”.

Corbyn se naizgled složio, rekavši da je ionako planirao da se fokusira na druge vakcine, i zapisao je neke uočene prednosti vakcine AstraZeneca-e u odnosu na Pfizer i Moderna-u, te uzeo novac, ali tek nakon što su mu Pieters i Manners odvratili pažnju i zamenili kovertu koja sadrži 10.000 funti za drugu koja sadrži novac iz Monopola(igre).

„Ako ljudi pitaju odakle ovo, reći ću… to je biznismen koji vodi restorane“, predložio je Corbyn.

Sam Piers Corbyn je u subotu objasnio svoju stranu priče, rekavši da je “prasnuo u smeh” kada je shvatio da je žrtva “vešte” podvale. Priznao je da je „možda naivno“ uzeo novac, ali je tvrdio da će šaljivdžije „snimati isečke razgovora kako bi izgledalo kao nešto“.

Ostaje nejasno da li bi podvala odbila Corbyn-ove pristalice, od kojih su neki nastavili da brane aktivistu i dovode u pitanje motivaciju šaljivdžija koji to ove snimke dele na društvenim mrežama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”