Sve vesti Svet

PRAVDA JE DOSTIŽNA! DOKTOR KOJI JE REKAO DA MASKE NE VREDE NIŠTA ODNEO POBEDU NA SUDU

Lekar u Velikoj Britaniji kome je Generalni medicinski savet zabranio korišćenje društvenih medija zbog tvrdnji da „maske ne rade ništa“ dobio je svoj slučaj na Višem sudu.

Doktor Semjuel Vajt dobio je 18-mesečnu zabranu od strane GMC-a nakon što je u junu objavio video na Instagramu i Tviteru u kom dovodi u pitanje efikasnost maski za lice.

U videu, Vajt je rekao zašto više ne može da toleriše da radi u svojim prethodnim ulogama zbog „laži“ koje iznosi NHS i vladinog odgovora na pandemiju, koji su bili „toliko ogromni“ da ih više nije mogao „trpeti“.

Vajt je takođe počinio krajnji greh opaske: „maske ne rade ništa“ da zaustave širenje COVID-a, uprkos tome što je ovo bilo konsenzusno medicinsko mišljenje na početku pandemije pre nego što se misteriozno promenilo skoro preko noći.

Doktor je takođe izrazio zabrinutost za bezbednost vakcina i pouzdanost testova na COVID.

Vajt je podneo svoj slučaj protiv GMC-a Visokom sudu na osnovu njegove slobode izražavanja „da se uključi u medicinsku, naučnu i političku debatu i diskusiju“, rekao je Vajtov advokat Frensis Hoar na saslušanju u Kraljevskom sudu pravde.

Hoar je dodao da su Vajtova mišljenja „podržana od strane velikog broja naučnih i medicinskih mišljenja“ i da su bila „izjave činjenica i mišljenja o farmaceutskim i nefarmaceutskim intervencijama kao odgovor na pandemiju“.

Aleksis Hernden iz GMC-a je tvrdio da Vajtovi stavovi nisu samo dezinformacije, već predstavljaju „rizik“ za javnost jer nisu u skladu sa zvaničnim izjavama.

Međutim, sud je presudio u korist Vajta, tvrdeći da je tribunal koji mu je zabranio da govori prekršio Zakon o ljudskim pravima iz 1998. godine.

U presudi je zaključeno da je odluka tribunala bila „greška u primeni prava i jasno pogrešno usmerenje“, što znači da je odluka „očigledno pogrešna i ne može da stoji“.

Nulta Tačka/InfoWars