Sve vesti Svet

PRAVNI STRUČNJACI TVRDE DA BI BIL KLINTON TREBALO DA SE SUOČI SA ISTRAGOM ZBOG VEZA SA MAKSVELOVOM I EPŠTAJNOM

PRAVNI STRUČNJACI TVRDE DA BI BIL KLINTON TREBALO DA SE SUOČI SA ISTRAGOM ZBOG VEZA SA MAKSVELOVOM I EPŠTAJNOM

Tokom suđenja Gilejn Maksvel, koja je 29. decembra proglašena krivom za regrutovanje i trgovinu mladim devojkama u lancu seksualne trgovine osuđenog pedofila Džefrija Epštajna, bivši američki predsednik Bil Klinton je naveden kao redovan gost u privatnom avionu pokojnog tajkuna, tzv. „Lolita ekspres“.

Bivši predsednik Bil Klinton trebalo bi da se suoči sa istragom zbog svojih veza sa pokojnim pedofilom Džefrijem Epštajnom i njegovom madam Gilejn Maksvel nakon njenog krivičnog gonjenja, izvestio je The Sun, pozivajući se na više američkih advokata.

„Sofisticirani predator“ Maksvelova, bivša devojka tajkuna, osuđena je 29. decembra u sudnici u Njujorku za regrutovanje i podvođenje maloletnih devojčica, od kojih su neke imale samo 14 godina, da bi ih Epštajn seksualno zlostavljao između 1994. i 2004. godine. Ona se suočava sa kaznom do 60 godina u zatvoru, a izricanje presude očekuje se kasnije.

Par koji je trgovao ljudima hvalio se vezama sa bogatim i moćnim, poput političara, holivudskih slavnih ličnosti i članova kraljevske porodice. Princ Endru, Bil Klinton, Bil Gejts i Donald Tramp su u nekom trenutku bili povezani sa menadžerom hedž fondova.

Ove Epštajnove i Maksvelove saradnike visokog profila trebalo bi da istraže američki tužioci, insistiraju pravni eksperti. Oni su istakli da bi ovo moglo biti od neprocenjive vrednosti u potrazi za još saučesnika milijardera koji je umro u svojoj ćeliji 2019. dok je čekao optužnicu za trgovinu ljudima.

Dok Klinton, koji je bio 42. predsednik Sjedinjenih Država od 1993. do 2001. godine, nije optužen ni za kakvo krivično delo, njegova povezanost sa pokojnim trgovcem ljudima pokrenula je spekulacije. U toku upravo završenog suđenja Gilejn Maksvel u Njujorku, Klintonovo ime je pominjao pilot takozvanog „Lolita ekspresa“ – zloglasnog Epštajnovog privatnog aviona.

Lari Visoski je svedočio na sudu da se seća princa Endrua, Bila Klintona, Donalda Trampa i mnoštva holivudskih poznatih ličnosti koje su bile među putnicima. Takođe je svedočio da tokom letenja nikada nije bio svedok seksualne aktivnosti.

„Ko je još znao?“

Advokat Liza Blum, koja je zastupala osam Epštajnovih tužilaca u građanskim predmetima protiv njegovog imanja, citirana je da je rekla da tužioci treba da detaljno istraže sve saradnike “partnera u zločinu” Epštajna i Maksvelove koji su se ikada ukrcali u njegove privatne avione.

Prema navodima Blumove, svako ko je „učestvovao u ovom masivnom lancu pedofilije trebalo bi da se plaši“. Dodala je:

„Verovatno ima na hiljade žrtava ukupno, tako da kada govorite o skandalu, mora da ima i drugih koji su bili umešani. Pitanje je, ko je još znao da zlostavljaju devojke osim Džefrija i Gilejn?”

Tužioci bi trebalo da istraže sve koji su se vozili Epštajnovim avionom, rekla je Vendi Džej Marfi, bivša tužiteljka Masačusetsa.

„Slučaj koji je iznet protiv Maksvelove skoro je implicirao da su jedini ljudi kojima su ona i Epštajn služili u ovom zlostavljanju oni sami, a znamo da to nije istina. Osećam se kao da na kraju dana ima još jedan događaj koji se ne može izbeći – ili mnogo događaja”, rekla je Marfi. Ona je dodala da su takozvane „mušterije“ do sada „izbegavale svaku odgovornost“.

Advokat i bivša savetnica predsednika Donalda Trampa Džena Elis je citirana da je dodala da „poznati saradnici poput Bila Klintona, princa Endrua i drugih treba da budu izvedeni pred lice pravde ako su bili umešani u seksualnu eksploataciju maloletnika“.

I Blum i Marfi su smatrali da je malo verovatno da će Gilejn Maksvel dati informacije o bilo kojoj ličnosti visokog profila povezane sa Epštajnom u zamenu za blažu kaznu.

Ovo odražava reči Maksvelinog brata, Iana, koje je citirao The Sunday Times:

„Tužilaštvo je potvrdilo da nisu date ili primljene ponude za sporazum o priznanju krivice… Očekujem da se taj stav zadrži”.

Međutim, čak i da su neke visokoprofilirane ličnosti optužene za nedela koja su povezana sa Epštajnom, nema “skoro nikakve verovatnoće” da će se suočiti sa bilo kakvim krivičnim prijavama, rekao je za publikaciju bivši američki tužilac Bredli Sajmon. On je naveo da je rok zastarelosti verovatno istekao, dodajući da „tužioci imaju tendenciju da zaziru od veoma moćnih među veoma bogatima“.

„Ni pod kojim okolnostima ne očekujem da će neko drugi biti krivično optužen“, rekao je on.

Veze Klinton-Epštajn

Bil Klinton je uvek poricao da ima blisku vezu sa Epštajnom.

Godine 2002. bivši predsednik je leteo Epštajnovim privatnim avionom nakon što je osnovao neprofitnu grupu, Klintonovu fondaciju, za koju se veruje da se na taj način povezao sa finansijerom.

„Džefri je i veoma uspešan finansijer i posvećeni filantrop sa oštrim osećajem za globalna tržišta i dubokim poznavanjem nauke dvadeset prvog veka“, rekao je Klinton za Njujork magazin 2002.

Klintonov portparol Angel Urenja rekao je da je bivši POTUS imao „četiri putovanja“ Epštajnovim avionom između 2002. i 2003. Kasnije, zapisi o letovima koje je Goker objavio 2015. sugerišu da je Bil Klinton imao najmanje desetak odvojenih letova avionom Džefrija Epštajna.

Štaviše, Epštajn je posetio bivšeg američkog predsednika Bila Klintona u Beloj kući najmanje 17 puta između 1993. i 1995. godine, otkrili su dnevnici posetilaca koje je citirao Dejli mejl u decembru 2021.

Fotografije koje je ranije objavio Dejli mejl pokazuju kako je Klintona tokom putovanja u Afriku masirala Chauntae Davies, stjuardesa koja tvrdi da ju je silovao Džefri Epštajn.

Bilo je više izveštaja da je Klinton posetio Epštajnovo privatno ostrvo na Karibima. Virdžinija Đufre, navodna žrtva Epštajna koja je od tada podnela građansku tužbu protiv princa Endrua za seksualno zlostavljanje, rekla je u izjavi iz 2011. da je Klinton posetio Mali Sent Džejms. On je navodno stigao sa „dve mlade devojke“ iz Njujorka.

“Sećam se da sam pitala Džefrija šta Bil Klinton radi ovde, a on se nasmejao i rekao ‘pa, duguje mi uslugu'”, rekla je ona tada.

Klintonovi portparoli oštro su negirali optužbe. U julu 2019. njegova kancelarija je u saopštenju, nakon Epštajnove smrti u zatvoru, navela da bivši POTUS „ne zna ništa o strašnim zločinima” za koje je Epštajn optužen i da Bil Klinton nije razgovarao sa tajkunom više od deset godina.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA – Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/InfoWars