Sve vesti Svet

PREDSEDNIK UFC-a DEJNA VAJT KRITIKUJE DOKTORE KOJI POZIVAJU NA CENZURU DŽOA ROGANA: ODVRATNO JE

PREDSEDNIK UFC-a DEJNA VAJT KRITIKUJE DOKTORE KOJI POZIVAJU NA CENZURU DŽOA ROGANA: ODVRATNO JE

Predsednik UFC-a Dejna Vajt osudio je lekare koji pokušavaju da zabrane Džoa Rogana na Spotifaju zbog njegovih izjava o korišćenju ivermektina i monoklonskih antitela za lečenje COVID-19.

Tokom konferencije za štampu UFC Vegas 46 posle borbe u subotu, Vajt je ušao u debatu sa medijima nakon što su ga pitali o pozivima da Rogan bude cenzurisan zbog promovisanja alternativnih tretmana lečenja COVID-a u odnosu na eksperimentalnu injekciju.

„Uputio sam jedan telefonski poziv i uspeo sam da to obavim“, rekao je Vajt o dobijanju monoklonskih antitela kada se zarazio COVID-om u decembru.

„Od kada sam izašao u javnost i rekao šta sam uradio, sada je gotovo nemoguće dobiti monoklonska antitela. Oni to rade tako da ih ne možete dobiti. Lek koji apsolutno funkcioniše, kriju od nas”.

„Ivermektin i monoklonska antitela postoje već duže vreme“, nastavio je Vajt. „Džo Rogan je pričao o tome, pričao sam o tome. Ne možete dobiti monoklonska antitela da vam sada spasu život”.

„To je jedna od najluđih stvari koje sam video u životu. Ovo nisu eksperimentalni lekovi, čovek je za to dobio Nobelovu nagradu“, dodao je on, nazivajući napore da se Rogan cenzuriše „odvratnim“.

U AUSTRIJI OD FEBRUARA OBAVEZNA VAKCINACIJA ZA SVE! AKO SOJ BUDE SLABIJI OVA ODLUKA MOŽE DA SE UKINE

Izveštač Yahoo Sports-a Kevin Iole ga je tada prekinuo da bi ga u lošoj nameri pitao da li je lekar.

„Ne, ali ja sam ih uzeo i oni su mi pomogli, pa zašto ne bih mogao ponovo da ih uzmem?“ upita ga Vajt.

„Znaš šta je strašno? Kladim se da mogu dobiti neke jebene tablete protiv bolova brže nego što bih mogao da dobijem monoklonska antitela“, rekao je Vajt. „Jebeno dele tablete protiv bolova kao da su Tik Tak”.

270 profesora, medicinskih sestara, studenata, doktora i drugih potpisalo je pismo Spotifaju prošle nedelje zahtevajući od platforme da cenzuriše Rogana zbog toga što širi „medicinske dezinformacije“ o lečenju COVID-a.

Nulta Tačka/InfoWars