Srbija Sve vesti

Predstavnici LGBTQ organizacija u Srbiji tvrde: Država ne može da zabrani Evroprajd, 17og ide sve po planu

Predstavnici LGBTQ organizacija u Srbiji tvrde: Država ne može da zabrani Evroprajd, 17og ide sve po planu

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pod pritiskom naroda i Antiglobalista Srbije koji su organizovali peticiju i masovne litije saopštio da će Evroprajd biti otkazan  oglasio se Marko Mihailović, koridnator Evropajda, saopštavajući da će se ova manifestacija ipak održati, jer „ne može biti otkazana“.

„Država EuroPride ne može da otkaže – može samo da proba da ga zabrani, što bi bilo jasno kršenje Ustava kao i presuda ustavnog suda koje zabrane Prajda iz 2011,12,13. god. proglašavaju neustavnim“, istakao je Mihailović na svom Tviteru.

DVOJAC KOJI JE RASTURIO KORONA HISTERIJU I PRE NEGO ŠTO JE ONA ZAUSTAVLJENA!

Kako je naglasio, ova manifestacija će se održati kao što je i predviđeno.

„Prajd se održava po planu 17.09. u 17h ispred Narodne Skupštine“, tvitovao je Mihailović.

Goran Miletić, koordinator Evroprajda, ističe za Danas da ne postoji odlaganje niti otkazivanje ove najveće evropske LGBT+ manifestacije

„Ne mogu se zabraniti događaji tokom Europride nedelje, jedino je moguće zabranti šetnju. Takva odluka bi, imajući u vidu odluke Ustavnog suda Srbije za zabrane 2009, 2011, 2012. i 2013. godina bila protivustavna i mi bi smo se žalili u skladu sa porukom o pravnom leku“, naglašava Miletić za list Danas povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Evroprajd koji je zakazan za septembar biti oktazan, s tim što nije precizirao da li misli na protestnu šetnju koja je zakazana za 17. septembar ili celu manifestaciju.

NultaTačka