Sve vesti Svet

Premijer Belgije strahuje od ozbiljnih socijalnih nemira za koje krivi Evropsku politiku

Premijer Belgije strahuje od ozbiljnih socijalnih nemira za koje krivi Evropsku politiku

„Nekoliko ovakvih nedelja i evropska ekonomija će se jednostavno zaustaviti …“

To je zlokobno upozorenje još jednog lidera EU koji prepoznaje potrebe svog naroda u odnosu na potrebu da signalizira preteranu ljubav prema Ukrajini (i protiv Putina „zbog demokratije“.)

Belgijski premijer Aleksander De Kru upozorio je da Evropa mora odmah da reaguje kako bi rešila energetsku krizu ili rizikovala vrstu fundamentalnog ekonomskog gašenja od koje bi se blok borio da se oporavi.

Tokom intervjua za Bloomberg News, De Kro je upozorio:

„ Rizik od toga je deindustrijalizacija i ozbiljan rizik od fundamentalnih društvenih nemira. ”

Kao i brojni drugi lideri EU, koji se ubrzano udaljavaju od briselskih birokrata na putu napred, belgijski lider upozorava na jednostrano delovanje protiv Rusije, pozivajući

„Iskreno, ne vidim drugi izbor osim intervencija na tržištu“, rekao je De Kro.

„Nemamo drugu priliku da kao 450 miliona Evropljana dokažemo da uzimamo stvari u svoje ruke. Ono što danas vidite je ogromna drenaža prosperiteta iz Evropske unije.”

Konkretno, belgijska savezna vlada poziva na uvođenje širokih ograničenja cena na tržištima gasa, a ne samo na ruski uvoz „jer je Vladimir Putin već rekao da će prestati da prodaje gas“.

„Ono što danas vidite je masovno odvođenje prosperiteta iz Evropske unije“, zaključio je De Kros.

„ Ograničenje samo na ruski gas je čisto politički cilj “ , belgijski ministar energetike je udvostručio De Kroova upozorenja, dodajući da Belgija „ neće pristati na ovo “ jer „ne vidi dodatnu vrednost u tome“. ”

Po pitanju sigurnosti snabdevanja gasom i strujom ove zime, De Kro je uverio svoje ljude da će Belgija biti dobro (mislim da nam nije jasno kako on to zna), ali je upozorio da ako bilo koja evropska zemlja dođe u situaciju nestanka energenata, to će biti „ gigantski problem za sve nas.”

NultaTačka