Sve vesti Svet

PREMIJER KANADE NA TAJNOJ LOKACIJI! SAKRIO SE OD DEMONSTRANATA

PREMIJER KANADE NA TAJNOJ LOKACIJI! SAKRIO SE OD DEMONSTRANATA
Pisao Elena Vuk

Premijer Kanade Džastin Trudo se samoizolovao zbog straha koji ovog puta nije od kovida već od opravdano besnih građana Kanade koji su zauzeli celu zemlju u borbi protiv kovid tiranije.

Dok kamiondžije protestuju zbog COVID-19 mera, a premijer Kanade se sakrio na sigurno.

Kanadski premijer Džastin Trudo i njegova porodica prebačeni su u subotu na „neotkrivenu lokaciju“ u glavnom gradu nacije iz bezbednosnih razloga dok se hiljade demonstranata okupilo ispred parlamenta u Otavi, izvestio je državni Si-Bi-Si.

Demonstranti su se u subotu borili protiv hladnog vremena kako bi se pridružili hiljadama kamiondžija koji su dospeli na naslovne strane i dobili podršku antimandatnih aktivista širom sveta, uključujući i SAD, dok su se probijali u Otavi, protestujući protiv Trudoovih mera Covid-a. Neki kamioni su bili ukrašeni porukama kao što su „Je*eni Trudo“ i „Bez obaveza“.

UPRAVO SE DEŠAVA! NAROD OKUPIRAO OTAVU, KAMIONDŽIJE STIGLE A SRBI VODE GLAVNU REČ (VIDEO)

Novi propisi o Covid-u zahtevaju od nevakcinisanih kanadskih vozača kamiona da se izoluju na 14 dana kada ponovo uđu u Kanadu iz SAD, vozači kažu da bi potez imao veliki negativan uticaj na njihovu delatnost. Trudo je ranije odbacio demonstrante kao „manjinu“, tvrdeći da je do 50.000 kamiondžija koji su se pridružili protestu gajilo „neprihvatljive stavove“.

Očekuje se da će do kraja dana oko 10.000 ljudi protestovati ispred kabineta premijera, navodi CBC.

Nulta Tačka/RT