Sve vesti Svet

PRINCU ENDRU STIGLA ZVANIČNA TUŽBA ZBOG SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA I NJEGOVOG ,,ORTAKA” DŽEFRIJA EPŠTAJNA

Služba za bezbednost u Kraljevskoj loži u Vindzoru prihvatila je dokumente koji detaljno opisuju tužbu protiv princa Endrua zbog seksualnog zlostavljanja jedne od žrtava trgovca ljudima Džefrija Epštajna. Njegov odgovor uskoro će stići na američki sud.

Tužbu je uručio Cesar Augusto Sepulveda i potvrdio je da je 27. avgusta uspešno uručio dokumenta, prema izjavi koja je izašla u petak. Kaže da vojvoda od Jorka nije lično prihvatio papire, ali su to uradili Policijska kancelarija Metropolitena i šef obezbeđenja u Kraljevskoj loži u Vindzoru u Engleskoj.

Dokument se pojavio u sudskim podnescima uoči početne pretpretresne konferencije pred okružnim sudijom Luisom Kaplanom u Njujorku, zakazanoj za 13. septembar.

Andrew Albert Christian Edward-a, vojvodu od Jorka, Virdžinija Đufre optužuje za seksualni napad, zlostavljanje i nanošenje emocionalne patnje. Virdžinijina tužba navodi da ju je princ Endru u više navrata zlostavljao dok je bila mlađa od 18 godina, uključujući događaje u londonskoj kući Gilejn Maksvel i u Epštajnovoj vili u Njujorku.

Kraljičin drugi sin porekao je da je ikada imao seksualne odnose sa Đufreovom i rekao je za BBC 2019. godine da se “ne seća” da ju je ikada sreo.

Sepulveda je rekao da je prvi put pokušao da uruči papire 26. avgusta, ali mu je rečeno da niko nije ovlašćen da ih prihvati. Neko u Vindzoru se očigledno predomislio kada se sledećeg dana vratio.

Sudski dokumenti ukazuju da advokati kraljevske porodice imaju rok do 17. septembra da podnesu odgovor. Ako to ne učine, „protiv vas će se doneti standardna presuda za sve tačke optužnice koje se navode u tužbi“.

Otkrivanje tužbe Virdžinije Đufre za klevetu protiv Maksvelove, koja je rešena nagodbom 2015. godine, razotkrilo je čitav skandal i otkrilo sporazum o priznanju krivice koji je abolirao Epštajna i to su mu omogućile američke vlasti 2008. godine. Osramoćeni finansijer uhapšen je u julu 2019. godine i navodno je mesec dana kasnije izvršio samoubistvo u njujorškom zatvoru. Maksvel, njegov čovek od poverenja i navodni saveznik, uhapšena je u julu 2020. godine. Njeno suđenje po optužnici da je bila saučesnik u trgovini ljudima trebalo bi da počne u novembru.

Nulta Tačka/InfoWars