Sve vesti Svet

Problemi u raju FARMAKOMAFIJE! Nemački proizvođač vakcina CureVac tuži BioNTech zbog krađe mRNA patenta

Problemi u raju FARMAKOMAFIJE! Nemački proizvođač vakcina CureVac tuži BioNTech zbog krađe mRNA patenta

Dva nemačka konkurenta za vakcinu idu na sud zbog pravnog spora u vezi sa BioNTech-ovom vakcinom protiv koronavirusa. CureVac je pozvao na “pravičnu kompenzaciju” a ovo potvrđuje ranija pisanja Nulte Tačke gde smo najavljivali da će u jednom trenutku nastati “rat” u samoj farmakomafiji jer verovali ili ne finansijski interes je uvek na prvom mestu pa čak i pre onog globalističkog interesa koji kroz COVID agendu gura čovečanstvo pod masovnu kontrolu.

Dve nemačke firme su sada u pravnom sporu oko mRNA tehnologije koju je BioNTech koristio za kreiranje vakcine protiv koronavirusa

Nemačka farmaceutska kompanija CureVac objavila je u utorak da tuži nemačkog konkurenta BioNTech zbog vakcine protiv COVID-a 19.

To je jedan od prvih poznatih slučajeva da je jedna farmaceutska kompanija izvela drugu na sud zbog burne trke za razvoj vakcine protiv koronavirusa koja bi mogla da obuzda smrtne slučajeve i hospitalizacije tokom pandemije.

Zašto CureVac tuži BioNTech?
U saopštenju, CureVac sa sedištem u Tibingenu rekčeno je da će kompanija „ostvariti svoja prava intelektualne svojine na osnovu više od dve decenije pionirske mRNA tehnologije koja je doprinela razvoju vakcina protiv COVID-a 19“.

Tuži firmu BioNTech sa sedištem u Majncu, kao i dve podružnice, zbog navodnih kršenja prava koja uključuju četiri patenta.

MARIO ZNA UŽIVO- LUDILOOO histerije- Prešli su granicu gluposti i komedije- Morate ovo da čujete

Slučaj, koji je podnet regionalnom sudu u zapadnom gradu Diseldorfu, mora da razjasni koliko je patenata korišćeno u razvoju BioNTech-Pfizer vakcine.

Konkretno, navodna kršenja se tiču tehničke proizvodnje molekula iRNK, kao i formulacije mRNK vakcine potrebne za specifično lečenje infekcija izazvanih virusom SARS-CoV-2.

BioNTech nije odmah reagovao na tužbu.

Zajedno sa američkim farmaceutskim gigantom Pfizer, BioNTech je proizveo prvu mRNA vakcinu protiv koronavirusa koja je izazvala visok broj nuspojava i dokazala veoma nisku efikasnost.

Ubod, nazvan Comirnati, korišćen je širom sveta da zaštiti ljude od zaraze teškim slučajevima virusa. Moderna je takođe koristila mRNA tehnologiju da napravi svoj udarac protiv koronavirusa.

NultaTačka/DW