Sve vesti Svet

PROCURELI DOKUMENTI KINESKE KOMUNISTIČKE PARTIJE: KAKO SE KINA PRIPREMALA ZA MOGUĆU VELIKU EPIDEMIJU COVID-19

Pisao Elena Vuk

Kineski režim obavestio je lokalne vlasti da se pripreme za veliku epidemiju COVID-19, prema procurelim internim dokumentima do kojih je došao kineski The Epoch Times.

Državno veće kineskog režima izdalo je jedan dokument, pod naslovom “Obaveštenje o daljem jačanju prevencije epidemija”, koji je pokrajinska vlada Fujian prosledila lokalnim vlastima 30. septembra.

Drugi dokument je “Obaveštenje o državnom danu o prevenciji epidemija” koju je Državno veće izdalo 1. oktobra, a koju su dužnosnici pokrajine Fujian distribuirali lokalnim vlastima.

Oba dokumenta su označena kao “izuzetno hitna”.

Oba obaveštenja zahtevaju pojačane pripreme za hitan odgovor na izbijanje epidemije, pri čemu je Komunistička partija Kine (KPK) iznela najmanje dva standarda za lokalne vlasti.

Jedan je izgradnja centralnih mesta za izolaciju, pri čemu će lokalne vlasti do kraja oktobra morati postaviti izolacijske centre i sobe sa najmanje 20 soba na 10.000 ljudi. Skala svakog mesta za izolaciju mora biti veća od 100 prostorija.

Prema javnim podacima, stanovništvo provincije Fujian u 2020. godini imalo je 41,54 miliona stanovnika. Od 19. septembra, pokrajina je postavila 35.691 karantinskih soba u 296 centralnih lokacija.

Na osnovu standarda u obaveštenju o sprečavanju epidemije, provincija Fujian će morati izgraditi najmanje 83.000 soba u karantinu do kraja oktobra, što je oko 47.000 soba za manje od mesec dana.

Centralizovani karantinski objekti u izgradnji, u koje će osobe u opasnosti od zaraze COVID-19 biti stavljene u karantinu u Shijiazhuang, na severu provincije Hebei, nakon što je pokrajina proglasila “vanredno stanje”, 16. januara 2021.

Prema jednom stručnjaku, zahtevi za broj mesta u karantinima COVID-19 otkrivaju stvarno stanje pandemije u Kini.

Dr. Sean Lin, bivši istraživač virusologije na Institutu za istraživanje američke vojske, rekao je za The Epoch Times:

Ovo odražava zabrinutost KPK zbog porasta epidemije. Mora da je prikrivala istinsku epidemiju u kontinentalnoj Kini, inače ne bi odjednom izdala nacionalno obaveštenje o pripravnosti za hitne slučajeve.

“Obaveštenje o daljem jačanju prevencije epidemija” zahteva uspostavljanje petoslojnog sistema kontrole.

U njemu stoji:

“Gradski i ulični kadrovi KPK-a, osoblje mreže, lokalni medicinski radnici, policija i volonteri zajednički će sprovoditi prevenciju epidemije u zajednici”, kao što je “striktno provođenje prevencije i kontrole zajednice” ili zaključavanje stambenih zajednica.

VEČERAS UŽIVO! NAJGLEDANIJA EMISIJA U SRBIJI I REGIONU! MARIO ZNA, 20h!

Lin je rekao da je sistem kontrole zapravo pooštravanje društvenog upravljanja u lokalnim područjima, a “svrha KPK je da pooštri kontrolu”.

Ako ne postoji test nukleinske kiseline, sve mere prevencije epidemije KPK iste su kao i političke kampanje. Na primer, u bilo kojem trenutku možete biti stavljeni u karantin. A mesto karantinea može biti i mesto političkog progona ”, izjavio je Lin.

Bez obzira na to ko ste, sve dok KPK kaže da ste bili pozitivni na testu nukleinske kiseline, to će vam oduzeti sva prava. Ova karantinska mesta KPK zapravo su alternativni oblik koncentracionog logora.

Nulta Tačka/ZeroHedge