Sve vesti Tehnologija

Project Veritas razotkriva Tviter: Inženjer ove kompanije tvrdi: Tviter ne veruje u SLOBODU GOVORA, poptuno je komunistički (VIDEO)

Project Veritas razotkriva Tviter: Inženjer ove kompanije tvrdi: Tviter ne veruje u SLOBODU GOVORA, poptuno je komunistički (VIDEO)

Viši inženjer Twittera uhvaćen skrivenom kamerom u drugoj operaciji projekta Veritas potvrdio je da je cela kompanija “jebeno komunistička” i “ne veruje u slobodu govora”.

Siru Murugesan je takođe rekao tajnom novinaru da je namera Ilona Maska da kupi kompaniju dovela do toga da zaposleni počnu padnu pod stres i postanu “zabrinuti za svoje poslove”.

“Naši poslovi su u pitanju; on je kapitalista, a mi zapravo nismo delovali kao kapitalisti, više kao socijalisti”, rekao je on, dodajući “svi smo mi kao jebene komunjare.”

Kako zapaža Andrea Widburg iz American Thinker-a :

Murugesan je zanimljiv čovek jer priznaje dve važne stvari : (1) rad na Twitteru ga je pretvorio u levičara jer je to način razmišljanja cele kompanije. Murugesanova otvorenost može proizaći iz činjenice da je doživljavao neku kognitivnu disonancu.

Prema Murugesanu, neupitno je da “Twitter ne veruje u slobodu govora”. Međutim, on nije sasvim shvatio da se ovo neprijateljstvo prema slobodi govora odnosi na moć i kontrolu. Umesto toga, Murugesan to pripisuje nespremnosti Twitter-a (i Facebook-a i Instagrama) da dopusti “maltretiranje i uznemiravanje” na stranici. Kako on to razume, sloboda govora se svodi na sprečavanje “zastrašivanja i uznemiravanja”.

Prema Murugesanu, zaposleni u Twitteru učinili su sve što su mogli da se “pobune protiv” Maskovog preuzimanja.

“Učinili smo sve što smo mogli da to sprečimo. Mnogi zaposleni su se bunili protiv toga, ali na kraju krajeva, odbor direktora ima reč”, rekao je, dodajući da misli da je odbor “… postupio u njihovim najboljim interesima jer nisu hteli da budu tuženi…. na kraju dana uvek brinu o sebi.”

Gledajte:

Murugesan nastavlja da napominje da shvata da ovde nešto nije u redu:

Ideološki, to nema smisla, jer mi zapravo cenzurišemo desnicu, a ne levicu.

Drugim rečima, konzervativci su spremni da se uključe u davanje i preuzimanje otvorenog društva sa slobodom govora. Levičari, međutim, to mrze i trudiće se da ugase tu slobodu.

Murugesan opisuje ovaj način rada kao deo Twitterovog socijalističkog, čak i komunističkog duha .

Opet, video Project Veritas-a nam ne govori ništa što već sami nismo shvatili. Ipak, i dalje je ogromno zadovoljstvo što su naše sumnje i zaključci potvrđeni.

NultaTačka/ZeroHedge