Srbija Sve vesti

PROPAGANDA 2.0! Blic pokreće televiziju- Glavni urednik nekadašnji PR Cece Ražnatović

PROPAGANDA 2.0! Blic pokreće televiziju- Glavni urednik nekadašnji PR Cece Ražnatović

Kompanija Ringier, izdavač dnevnog lista i portala Blic, odlučila je da pokrene televiziju Blic, saznaju mediji.

Prema istom izvoru, novoosnovana televizija konkurisaće za nacionalnu frekvenciju na osnovu nedavno raspisanog konkursa Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Na čelu Blic televizije kao direktor biće Sreten Radović, dugogodišnji novinar, urednik i direktor u više redakcija, najpoznatiji kao nekadašnji PR folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, dok će se na mestu urednice informativnog programa naći novinarka Ivana Mastilović Jasnić.

U toku je okupljanje brojne ekipe za rad na televiziji – montažera, kamermana, snimatelja, novinara, spikera, organizatora, pošto je, kako tvrdi naš izvor, prostor za televizijske studije već obezbeđen u prostorijama u centru Beograda. Planira se da program pored informative uglavnom bude zabavnog karaktera.

Pojedincima kojima se nudi posao na Blic TV, navodno, naglašava se da će budući kanal najverovatnije dobiti nacionalnu frekvenciju, a menadžment Ringiera, prema našim izvorima, lobira u vrhu vlasti za konačnu realizaciju te ideje.

Ovo je nastavak prakse da štampani i onlajn mediji odlučuju da se oprobaju i u televizijskom biznisu jer se pre Blica na ovaj potez odlučila i Adrija Medija, izdavač dnevnog lista Kurir. Međutim to je i dokaz da sve više medija čija je uređivačka politika provladina, prave „gužvu“ na medijskoj sceni ne bi li stvorili utisak medijskog pluralizma, kažu izvori za beogradske medije.

NultaTačka/Mediji