Stav Sve vesti

PROPAST MATRIKSA I SRPSKI RESET!

PROPAST MATRIKSA I SRPSKI RESET!

Piše: Aleksandar Šargić

Pred nama se stvara novi svet i puca Matriks u kome smo živeli. A da bismo preživeli moramo odmah svoj pogled na svet da izmestimo van svih obrazaca Matriksa. Naši planovi, ideje, naši ciljevi moraju odmah da budu podvrgnuti velikom resetu. Ali ne onom Švabovom distopijskom, već jednom tipično srpskom resetu, zasnovanom na povratku stvarnim duhovnim ali i ekonomskim vrednostima. Prva stvar sa kojom se moramo obračunati u našoj svesti jesu: međunarodno pravo, teritorijalni integritet i suverenitet. Ova tri sveta pojma dosadašnjeg srpskog patriotizma moraju odmah biti demontirana, izbrisana, poništena. To je jedini način da opstanemo i promenimo našu putanju ka potpunom odumiranju.

VANREDNI INTERVJU IZ BUNKERA! MILA ALEČKOVIĆ I MARIO ZNA! 

Matriks u kome živimo učinio je da takozvani veliki svet percepiramo kroz Ujedinjene nacije, Savet Evrope, MMF ili neke slične organizacije. Rađamo se i školujemo verujući da su Ujedinjene nacije postojale još od starog Rima. Čini se da postoji jedan broj „intelektualaca“ koji misli da su prvo stvorene Ujedinjene nacije pa tek onda ljudski rod. A prava istina je da ova lažna, besmislena organizacija postoji tek od kraja 1945. godine. Njoj je prethodila Liga naroda osnovana 1920. godine a koja se raspala već 1939.

Rusija je 15.3.2022. istupila iz Saveta Evrope a od samog početka specijalne operacije u Ukrajini govori se o nameri zapadnih sila da je izbace iz Ujedinjenih nacija. Sovjetska Rusija je kasno postala deo Lige naroda, tek 1934. a već 1939. Liga se praktično raspala tako što su iz nje istupili i Rusija i Nemačka. One su izvršile invaziju na Poljsku i podelile je u septembru i oktobru 1939. godine, međusobnim dogovorom. Kraljevina Srbija (SHS) je od osnivanja bila deo Lige naroda ali joj to baš nikako nije pomoglo da zaštiti i ostvari bilo koje svoje državno pravo.

Zašto je to tako? Pa zato što su međunarodno pravo kao i sve njegove norme i forme jedna velika i podla laž. Suočimo se jednom za svagda sa očiglednom istinom da mir u svetu ne postoji. Postoji samo priprema za novi rat, a međunarodno pravo, međunarodne organizacije i njihove lažne konstrukcije poput teritorijalnog integriteta i suvereniteta jesu samo udica, zamka. Njena je svrha da naivne i nedorasle nacije i narode umrtve praveći od njih buduću lovinu. „Čovek je čoveku vuk“ (Homo homini lupus) stara je latinska fraza koju je do srži razradio engleski filosof Tomas Hobs u 17. veku. Njemu je bilo jasno da su čovek sa čovekom, čovek sa državom i država sa državom u večnom sukobu. Baš zato, smišljena je ta ogavna izlizana sintagma „mir i stabilnost“ koju kao magijsku mantru ponavljaju predstavnici političkih „elita“ širom sveta. Stvoren je i termin „stabilokratija“ a sve u nameri da se umrtve i pasiviziraju unutrašnji dinamički procesi u narodima, odnosno da se umrtve instinkti za borbu i odbranu od tihog ubijanja, od kuvanja na tihoj vatri. Nakon zaluđivanja međunarodnim pravom i stabilokratijom, uvek se probudimo u raspaloj, raskomadanoj državi zatečeni nekim novim ratom uz neizbežno otimanje teritorija.

Da li znate da je jedna od prvih stvari koju je Liga naroda uradila bila odluka na štetu Srbije? Naime, granica između Albanije i naše kraljevine je ostala sporna posle mirovne konferencije iz 1919. Srpska vojska je ušla duboko u današnju albansku teritoriju ali je Liga naroda poslala komisiju predstavnika u problematični region. Ta komisija je odlučila u korist Albanije i naša vojska se povukla 1921. pod pritiskom velikih sila. A kada je 1999. došlo do bombarodovanja Srbije od strane NATO pakta Ujedinjene nacije nisu ni na koji način stale u zaštitu Srbije. I tada i godinama kasnije, a posebno 2008. kada je Priština jednostrano, odlukom proglasila otcepljenje od Srbije, Ujedinjene nacije se nisu pozvale ni na teritorijalni integritet, ni na suverenitet kao svoje elementarne postulate.

Svetski poredak je mrtav. Svet zasnovan na međunarodnom pravu više ne postoji. Nikada nije ni postojao. Ne postoji princip suvereniteta država i ne postoji princip teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica. Postoji samo stanje permanentnog ekonomskog, biološkog ili oružanog rata.

Princip nepovredivosti granica, nakon odluke Rusije da prizna Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku i vrati Krim pod svoje državno okrilje više ne postoji ni „de fakto“, ni „de jure“, budući da zapadna strana sveta takve principe nikada nije ni poštovala. Danas je Srbija najglasniji zastupnik ovih mrtvih principa koji nisu njena zaštita već su kamen oko vrata koji će je odvesti na dno ponora. Rusija se pozvala na princip samoopredeljenja kao i na istorijsko pravo na sporne teritorije. One su joj dekretima, bespravno oduzimane tokom postojanja zajedničke države u kojoj su bile i Ukrajina i Rusija. Slično je i sa Gruzijom gde postoji problem Južne Osetije i Abhazije. Međutim, iznad svega stoji pravo sile, pravo jačeg.

Nakon Putinovog reseta, ruše se sve lažne institucije i izmišljotine Matriksa. Jedna od ključnih je čuveni BDP (engl. GDP). Lažna slika moći zasnovana na statistici BDP-a razgolićena je i dovedena do apsurda. Jer, BDP i jeste apsurd lažne nauke. Štelovanja ekonomista i busterovanje (budženje) ekonomskih parametara privrede postaju nebitni u momentu kada se postavi jednostavno pitanje: Imaš li ti brajko hranu, energente i oružje? I onda Nemci zabezeknuto kažu: Pa… oružje nemamo, naftu i gas nemamo, a nemamo ni hrane koliko nam treba… E, pa dobro drugari, onda jedite BDP. Mnogo vam je veliki, tri puta veći nego ruski.. Bujrum Alija, oću reći Hans. Jedi BDP, braleee..

Poruka Matriksu nakon Putinovog Reseta

Jer, u BDP ulazi i ono kad vam lupe pečat pa za to platite neku taksetinu, ili kad plaćate akcizu ogromnu na gorivo, a akciza je drugo ime za državnu pljačku. I sva ta grdna matematika, množenje i sabiranje, to vam je BDP.. Takva izmišljotina može funkcionisati u lažnim razdobljima mira ali kad đavo dođe po svoje i kad rat zakuca na vrata, onda se pitate: imam li ja vodu, hranu, krov nad glavom, drvo, gorivo, ugalj, naftu, struju i oružje da se odbranim…

Šta su još laži savremenog društva koje će biti resteovane, na ovaj ili onaj način. To su: lažna humanost savremenog društva, lažno otvoreno društvo, lažne slobode, lažni holivudski snovi o čoveku koji će nadrasti Boga, masmedijska popularna kultura, sport kao industrijska grana u kojoj se vrte milijarde.. Sve su to forme i fenomeni stvoreni da bi potpuno izmenili našu svest i od nas stvorili izgubljene, nesposobne i dezorijentisane jedinke. Upravo to i takvo savremeno društvo koje nas laže da postoji međunarodna zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta, izrodilo je netačnu percepciju čoveka da je zaštićen zdravstvenom knjižicom ili postojanjem Zavoda za zapošljavanje. Lažno humano moderno uređenje države i društva koje se ogleda u socijalnoj i medicinskoj zaštiti najbolje se videlo u jeku C 19 pandemije. Tada, na primer, bolesni od raka, „šećeraši“ i mnogi drugi teški bolesnici nisu bili u prilici da dobiju svoj medicinski tretman.

Sve ove lažne forme života biće meta reseta. Ili onog njihovog ili ovog našeg. Velikog Švabovog ili ljudskog srpskog reseta mozga i povratka na fabrička podešavanja. Taj reset podrazumeva davanje novih ili starih odgovara na pitanja: ko smo, šta smo, šta nam je zaista potrebno a šta su izmišljene potrebe, šta nas čini zaista srećnim. Da li će nas pokretati borba za naše izvore i zemljište ili poziv na nekakvu besmislenu utakmicu evropskih fudbalskih kupova. Taj srpski reset podrazumeva da ti od poznavanja stranih glumaca ili fudbalera bude značajnije da poznaješ kako da proizvedeš (obezbediš) minimume hrane, vode.. kako da naučiš metode stare narodne medicine da ne bi za svaku glupost čekao pred pretrpanim čekaonicama. Čekaonicama nakon kojih će ti „autoritet“ u belom mantilu prepisivati ono što mu je neko dekretom naredio, čak i ako se to kosi sa znanjem koje je sticao na fakultetu. Taj srpski, ljudski reset, po svemu sudeći, neće biti pitanje želje i izbora već će nas zadesiti kao usud i neminovnost.

A srpski reset podrazumeva i redefinisanje državnih granica. Srbija mora da shvati da su na njenoj strani i princip samoopredeljenja i princip istorijskog prava. To su zapravo i jedine realne vrednosti. Zašto? Pa zato što se zasnivaju na principu „tapije“ – imovinskog lista. Princip imovine poštuje se još od starog Egipta i zakona MAAT koji u svojim zapovestima, između ostalog, kaže:
„Nisam krao žito“ i „Nisam ukrao zemlju koju je neko drugi raskrčio i učinio obradivom“

Srbi imaju imovinske listove na koje je popadala prašina bačena od strane lažnih međunarodnih organizacija poput Lige naroda, Evropske unije i Ujedinjenih nacija. Neko je ukrao i naše žito i zemlju koju smo raskrčili i kultivisali. Pa pogledajte samo ko je odlučivao o raspadu komunističke Jugoslavije. Kojim suludim umom i kojom poremećenom logikom se može shvatiti, objasniti i opravdati to da su odluke o načinu raspada i podele teritorija SFRJ donela petorica potpuno nebitnih likova:
1. Robert Badinter, predsednik Ustavnog suda Francuske
2. Roman Hercog, predsednik Saveznog ustavnog suda Nemačke
3. Aldo Korazaniti, predsednik Ustavnog suda Italije
4. Fransisko Tomas, predsednik Ustavnog suda Španije
5. Iren Petri, predsednik Ustavnog suda Belgije

To je bila takozvana Badinterova komisija koju je sastavila Evropska ekonomska zajednica. Aloooo!!! Evropska ekonomska zajednica… Organizacija, čiji SFRJ nije bila član, da odlučuje o tome da li se SFRJ raspala i ko će preuzeti kakva prava i teritorije iz nje?!?!? Da stvar bude još gora, jedan od petorice članova je predstavnik države naslednice fašističke Nemačke koja je okupirala, bombardovala i ljudskim žrtvama osakatila Jugoslaviju. Tu je i predstavnik Italije koja je takođe jedna od država koje su imale svoju fašističku okupacionu zonu u Jugoslaviji. Jedine dodirne tačke i ikakvo makar i posredno pravo da uopšte iskazuju bilo kakvo mišljenje o Jugoslaviji i Srbiji ovde su imali Francuzi zbog činjenice da su bili srpski saveznici u Prvom svetskom ratu i imali određene dodirne tačke sa ratnim dejstvima srpske vojske koja je Jugoslaviju stvorila.

Ta i takva ekipa se pozvala na pravo UTI POSSIDETIS. UTI POSIDETIS DE FAKTO znači da ono što imaš pod svojom kontrolom, to je tvoje. UTI POSIDETIS DE JURE znači da je tvoje ono za šta imaš vlasnički list. Zato je pred sam kraj rata u SFRJ, intervencijom zapadnih sila, bombardovanjem Republike Srpske, obučavanjem i naoružavanjem vojske Hrvatske, kao i dogovorom sa Slobodanom Miloševićem, izvršeno etničko čišćenje Srba iz Republike Srpske Krajine, kao i smanjenje teritorija koje su do tada držale srpske snage u raspadnutoj Bosni i Hercegovini.

Šta to konkretno znači? To znači da, sledeći logiku ove komisije, rat ostaje jedino merilo i jedini osnov međunarodnog prava. Dakle, gola sila. Rusini su dočekali rat „kao ozebao sunce“ pa od Putina traže svoju državu u zapadnoj Ukrajini, takozvanu Karpatsku Rus. Rusini su narod bez države a Karpatska Rus čak i ima određeni istorijat svoga postojanja. Korzikanci traže samostalnost od Francuske i ovih dana demonstracije poprimaju nasilne oblike. Francuska, Italija i Španija su lažne države bez jedinstvenog identiteta i jednistvenog jezika. Službeni književni jezici u ovim državama su nametnuti različitim etnosima zbog interesa zapadne elite da imaju veće i jače države. Baskijci, Katalonci, Bretonci i mnogi drugi imaju mnogo razloga za radost ovih dana. Jer oni su tlačeni i asimilovani, da bi veštački bili objedinjeni u francusku, špansku ili italijansku naciju. Baš onako kako su suprotnim procesima, od jedinstvenog i istorijski potvrđenog jednistvenog etnosa Srba, stvorene nove lažne nacije Crnogoraca, Makedonaca, Bošnjaka primanjem islama, ili su izvršene konverzije u Hrvate katoličenjem.

Vratimo se sada par koraka unazad na pitanje odlučivanja o tome šta je čije na srpskoj zemlji. Ko se nije pitao i ko nije rekao svoju poslednju reč o raspadu Jugoslavije? To je Rusija kao naslednica Sovjetskog Saveza. A njena reč je ovde ključna zbog proste činjenice da je komunistički prevrat i promenu društvenog uređenja, iz kapitalističke kraljevine u komunističku despotiju, u Srbiji izvršila Crvena armija. Danas, kada Severna Makedonija i Crna Gora uvode sankcije protiv Rusije i bivaju stavljene na listu ratnih neprijatelja ovde države, dolazi na dnevni red pitanje povlačenja priznanja S.Makedonije i Crne Gore od strane Rusije. Sledstveno tome mora uslediti i podrška Srbiji da ostvari svoja prava na teritorije koje joj je oduzela Crvena armija. To je dug Rusije prema Srbiji, ali Srbiji koja će jasno iskoračiti iz Matriksa i zatražiti vojne i druge garancije od Rusije za svoju novu državnu poziciju.

Severna Makedonija i Crna Gora su i dalje prostor na koji Srbi imaju UTI POSSIDETIS DE JURE. Mi imamo vlasničke listove ali nemamo faktičku državnu kontrolu. U tom smislu, reset koji je pokrenuo Vladimir Putin mora da bude reset za srpsku državnu i političku misao. Taj reset podrazumeva preorijentisanje srpskog društva i države, što znači ekonomije, na realne potrebe: poljoprivreda, energetika, voda, oružje, informatika! Nikakvi strani „investitori“, nikakvi „otvoreni Balkani“, nikakva zaluđivanja o putu u Evropu, nikakava zaluđivanja međunarodnim pravom, teritorijalnim integritetom i sličnim smejurijama koje u srpskom slučaju nikada nisu poštovane.

U državno – teritorijalnom smislu Srbiji hitno treba izlaz na more kako bi ostvarivala transport ključnih roba za svoj opstanak. Takođe, Srbiji treba povezivanje moravsko-vardarske doline koja je oduvek bila deo srpske države. Za sve ovo Srbija kao država ima UTI POSSIDETIS DE JURE, vlasničko pravo, imovinsko pravo, tapiju. Kako do toga doći, kako naći načine da sve ovo bude ostvareno na što lakši i bezbolniji način, o tome ću pisati u narednom analitičkom tekstu. Ne mislim da je za Srbiju ključno da ima što veću teritoriju, već da ima one delove svojih istorijskih teritorija preko kojih može da ostvaruje svoje suštinske ekonomske i identitetske interese. Postoji mnogo načina, mnogo puteva i mnogo potencijalnih rešenja. Ali, prvi korak nužno mora biti razbijanje Matriksa, razmišljanje van zadate mentalne matrice, rušenje svih principa mišljenja koji su do sada bili na snazi jer nas oni očito vuku ka potpunom fizičkom uništenju.

NultaTačka/Pametnik/SrbijaGlobal