Sve vesti Svet

PROTESTI protiv globalističkih ideja u Beču- Održan pomen preminulima od COVID vakcine (VIDEO)

PROTESTI protiv globalističkih ideja u Beču- Održan pomen preminulima od COVID vakcine (VIDEO)

Hiljade ljudi izašlo je u subotu na ulice Beča, protestujući protiv visokih troškova života, a mnogi su osudili austrijsku vladu i „ globalističke planove“. ”

Procenjuje se da je na skupu učestvovalo oko 3.000 ljudi, kako je izvestio list Heute, pozivajući se na gradsku policiju. Sa druge strane procene organizaora protesta premašuju brojku od 15.000 ljudi. Još jedan skup, nazvan „ marš patriota“, takođe je održan u centru Beča. Duž ruta je bilo pojačano obezbeđenje, a oba događaja su protekla bez incidenata.

Demonstranti su optužili austrijsku vladu da je izneverila sopstveni narod i da radi u interesu globalista. ” Neki aktivisti su osudili obaveznu vakcinaciju protiv Covid-19, ali dominantna tema u subotu je bio skok cena energije i inflatorna kriza.

Demonstranti su pozvali na ukidanje „ sankcija za samoubistvo “ – očigledno upućivanje na kaznene mere uvedene Rusiji nakon njene vojne operacije u Ukrajini. Drugi su osudili „ ratno huškanje NATO-a “ i uočeni pritisak na militarizaciju u Evropi uopšte.

Aktivisti su na oba skupa nastavili da obeležavaju pomen „ žrtvama vakcinacije “.

Prošle subote oko 70.000 izašlo je na marš u češkom glavnom gradu Pragu. Demonstranti su zahtevali da vlada obezbedi direktne ugovore sa dobavljačima gasa, uključujući Rusiju, kako bi snizila rastuće cene energije. Oni su takođe pozvali da Češka postane vojno neutralna i osudili NATO i EU.

NultaTačka